شیشه سکوریت چیست + مزایا و کاربردهای آن

شیشه سکوریت یعنی چی؟ - شیشه سکوریت چیست - شرکت ساختمانی زیما

شیشه‌ سکوریت (Tempered glass) به شیشه‌ای گفته می‌شود که مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه داشته و مقاومت آن حدود هفت برابر شیشه‌های معمولی است. این شیشه در صورت شکسته شدن نیز ایمن می‌باشد، زیرا به تکه‌های بسیار ریز یا به اصطلاح پودری تبدیل می‌شود.

شیشه‌های سکوریت که با نام شیشه‌ی نشکن نیز یاد می‌شود، چندین برابر محکم‌تر و مقاوم‌تر از شیشه‌های معمولی هستند. این شیشه‌ها در برابر ضربه بسیار محکم بوده و نمی‌شکنند، و در صورت شکستن به قطعه‌های بسیار ریزی تبدیل شده و حالت پودری می‌گیرند.


در واقع این شیشه مانند شیشه‌های معمولی هنگام شکسته شده تیز و برنده نیستند. همچنین شیشه سکوریت در برابر گرما و حرارت نیز بسیار مقاوم بوده و تغییر شکل نمی‌دهد. این نوع شیشه‌ها ضخامت‌های متفاوت داشته و از چندین لایه شیشه ساخته می‌شوند.

همچنین از آنجایی که شیشه جزو اجزای جدایی نشدنی زندگی بشر شناخته می‌شود، بهتر است از شیشه‌های ساختمانی استفاده کنیم که کمترین خسارت جانی و مالی را به همراه داشته باشند.

فهرست مطالب

شیشه‌ سکوریت چگونه ساخته می‌شود؟

برای ساخت شیشه سکوریت، از کوره‌های مخصوص با درجه حرارت بسیار بالا استفاده می‌شود. بطوری که شیشه دمایی به حدود ۳۰۰ درجه سانتی گراد را تحمل می‌کند. بعد از حرارت دادن شیشه به سرعت آن را با فشار هوای بسیار بالا خنک می‌کنند و بعد از تغییر ساختار آن یک شیشه‌ مقاوم و به اصطلاح نشکن ایجاد می‌شود.

نوع دیگر شیشه سکوریت با نام لمینیت شناخته می‌شود. لمینیت به معنای چند لایه می‌باشد یعنی روی شیشه از چندین لایه چسب رزینی استفاده می‌کنند که در نهایت پیوستگی آن را افزایش می‌دهد. این پیوستگی باعث می‌شود که شیشه در هنگام شکستگی بر روی زمین فرو نریزد و به اصطلاح شکستی بصورت عنکبوتی باقی می‌ماند. بهترین مزیت شیشه لمینیت این است که در برخی از موارد قابل تعمیر است.  همچنین گاهی ممکن است که شما این نوع از شکستگی را در شیشه‌های خودرو مشاهده کرده باشید.

شیشه سکوریت در چه ضخامت‌هایی می‌باشد.

با توجه به کاربرد‌های مختلف شیشه‌ سکوریت، آنها را در رنگ‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌کنند. این شیشه از لحاظ ضخامت به دسته‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شود که عبارتند از:

  • شیشه سکوریت ۱۰ میلی‌متر: این شیشه‌ها از لحاظ تنوع رنگ و طرح بسیار گسترده بوده و در دسته‌ شیشه‌های بسیار کاربردی جای دارد.
  • شیشه‌ سکوریت ۶ میلی‌متر: این نوع از شیشه سکوریت یکی از اصلی‌ترین مصالح ساختمانی محسوب می‌شود، بطوری که نقش بسزایی در نمای ساختمان دارد. همچنین این شیشه یک گزینه‌ی بسیار عالی و ایده آن برای نماهای تمام شیشه‌ای است که هم بصورت لمینیت و هم بصورت تک‌جداره و دوجداره کاربرد دارد.
  • شیشه سکوریت ۴ میلی‌متر: در سال‌های گذشته به دلیل هزینه‌ بالا تولید این شیشه‌ها، تنها تعداد محدودی از کارخانجات مانند خانه تولید شیشه اتومبیل توانایی ساخت و تولید آنها را داشتند. امّا امروزه با پیشرفت تکنولوژی اکثر کارخانه‌ها اقدام به تولید این نوع از شیشه‌ها کرده‌اند.

مزایای شیشه سکوریت

به احتمال زیاد مهمترین و اصلی‌ترین مزیت این شیشه، نشکن بودن آن است. این ویژگی باعث شده تا خطر و جراحات احتمالی ناشی از شکستگی شیشه به حداقل برسد. از این رو بهترین گزینه برای استفاده در مکان‌ها و وسایل  پر خطر مانند اتومبیل است.

از دیگر مزایای شیشه سکوریت می‌توان به مقاوم بالای آن در برابر حرارت اشاره کرد. از آنجایی که طی فرآیند ساخت این شیشه از حرارت بالا استفاده می‌شود، مولکول‌های آن در برابر شعله، ذوب و شکسته نمی‌شوند. این ویژگی منحصر به فرد باعث شده تا این شیشه به وفور در آزمایشگاه‌ها، ماشین‌های آتش نشانی و ساختمان‌های ضد حریق مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای شیشه سکوریت

این شیشه به دلیل داشتن مقاومت بالا کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف دارد. کاربردهای این شیشه به قدری گسترده است که شما شاهد استفاده این شیشه‌ها در سازه‌های و محصولات مختلف خواهید بود. چند نمونه از کاربردهای شیشه سکوریت شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. استفاده در صنایع ساختمان سازی مانند پنجره‌های UPVC دوجداره و نماهای تمام شیشه‌ای
  2. استفاده در دودبند شیشه‌ای
  3. استفاده در دور دوشی و شیشه حمام
  4. استفاده در لوازم منزل مانند اجاق‌گاز، یخچال و ماکروفر
  5. استفاده به عنوان نرده شیشه‌ای و بالکن‌های شیشه‌ای
  6. استفاده در ویترین‌ها

انواع شیشه سکوریت کدامند؟

شیشه‌های سکوریت بر اساس کارآیی و نوع کاربرد آنها از لحاظ رنگ و ضخامت به چند دسته تقسیم می‌شوند. همچنین شما می‌توانید با توجه به استفاده و سلیقه، هر کدام از این شیشه‌ها را انتخاب کنید. امّا اگر بخواهیم از لحاظ کلی و ساز و کار انواع آن‌ را نام ببریم به صورت زیر دسته بندی می‌شوند:

  1. شیشه سکوریت سندبلاست: در هنگام ساخت شیشه سندبلاست، بر روی آن شن‌های مخصوصی می‌ریزند و تحت فشار قرار می‌دهند که این کار باعث مات شدن نمای شیشه می‌شود. همچنین می‌توان روی شیشه‌ها طرح‌های زیبا و متناسب با سلیقه‌ی هر فرد ایجاد کرد.
  2. شیشه سکوریت رفلکس: برای ساخت شیشه رفلکس مقاوم شده از بهترین مواد استفاده شده و دارای امنیت و مقاومت بسیار بالایی هستند.
  3. شیشه سکوریت ساتینا: نوعی شیشه مات است که امروزه در معماری و منازل، حمام، بالکن  شیشه‌ای و… از آن استفاده می‌شود. این شیشه به دلیل مات بودن نور را به راحتی از خود عبور داده، ولی اجسامی که پشت آن قرار دارند قابل دیدن نمی‌باشند.
  4. شیشه سکوریت مات: این شیشه نیز نوعی از شیشه‌های سکوریت است که ظاهری مات داشته و سمت دیگر آن قابل مشاهده نیست.
  5. شیشه سکوریت سفید: این شیشه‌ها نوعی از شیشه‌های سکوریت هستند که به صورت سفید بوده و طرح و رنگ خاصی ندارند.
  6. شیشه سکوریت رنگی: این شیشه سکوریت‌های رنگی دارای مقاومت بالایی بوده و بسیار پر استفاده هستند و در دو نوع شیشه سکوریت رنگی، لاکوبل و ساده تولید می‌شوند.

شیشه سکوریت رنگی

به شیشه‌های سکوریتی که در فرآیند ساخت آنها از رنگ‌ها و طرح‌های متفاوت استفاده شده است، شیشه سکوریت رنگی گفته می‌شود. نصب و اجرای شیشه رنگی توسط متخصصین زیما و بسته به سلیقه‌ی کارفرما داشته و علاوه بر تک رنگ بودن گاهی بصورت رنگ‌های ترکیبی نیز تولید می‌شوند. همچنین گاهی نیز ممکن است این شیشه‌های رنگی دارای طرح‌های زیبا نیز باشند که به آنها سندبلاست شده نیز می‌گویند.

 شیشه‌های سکوریت رنگی در طراحی دکوراسیون و در ساختمان ها، برای کف و سقف‌های شیشه‌ای و همچنین برای پارتیشن‌های شیشه ای مدرن و… قابل اجرا هستند. این شیشه سکوریت‌های رنگی در دو نوع بخش دسته بندی می‌شوند که عبارتند از شیشه سکوریت رنگی ساده و شیشه سکوریت رنگی لاکوبل.

معمولاً  شیشه سکوریت‌های رنگی ساده که دو رو هستند، برای درب‌های شیشه‌ای به کار گرفته می‌شوند. همچنین از نوع شیشه لاکوبل آن که یک رو هستند، معمولاً برای ساخت دیوار پوش‌های شیشه‌ای و شیشه‌های رومیزی استفاده می‌شود. قیمت شیشه سکوریت‌های رنگی، به دلیل ترکیبات متفاوتی که در تولید آن به کار می‌رود نسبت به شیشه سکوریت‌های شفاف گران‌تر هستند.

معمولا از شیشه‌های سکوریت ساده در ورودی و خروجی ساختمان استفاده شده و از نوع رنگی آن در ساخت میزهای شیشه‌ای، اجرای نرده شیشه‌ای، اجرای سقف و کف شیشه‌ای، پارتیشن شیشه‌ای و… استفاده می‌شود. همچنین تنوع رنگی این شیشه‌ها بسیار زیاد می‌باشد که از نمونه‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فروش شیشه سکوریت

در رابطه با فروش شیشه‌ سکوریت راه‌های مختلفی وجود دارد که روش بدون واسطه بسیار پرطرفدار و عالی است. زیرا شما از کیفیت محصول خریداری خود اطمینان حاصل کرده و برای خرید کالای خود قیمت معقول و مناسبی را پرداخت خواهید کرد. در واقع فوشگاه‌های اینترنتی کالاها را بطور مستقیم از تولید کننده به دست مصرف کننده و خریدار می‌رساند. همچنین افرادی که قصد خرید عمده را دارند، می‌توانند با قیمت مناسبی خرید خود را انجام دهند.

نصب شیشه سکوریت

چون شیشه‌های سکوریت بعد از خریداری قابل برش نیستند باید در حین سفارش ابعاد دقیق شیشه مورد نظر خود را در اختیار تولید کننده بگذارید. در حین نصب شیشه سکوریت نیز باید مراقب باشد تا به لبه کار هیچ گونه لطمه‌ای وارد نشود. همچنین دقت کنید که شیشه کاملا تراز نصب شود برای این منظور شاقول زدن بسیار موثر می‌باشد. در واقع بهترین کار برای نصب شیشه سکوریت بهره‌گیری از افراد مجرب و تکنسین‌های ماهر می‌باشد. از این رو، متخصصین زیما طول ساعت اداری آمادگی پاسخگویی و مشاوره رایگان برای انتخاب بهترین شیشه مناسب محل کار شما می‌باشند.

آیا شیشه سکوریت برای پارتیشن اداری مناسب است؟

از مهمترین کاربردهای شیشه سکوریت‌، می‌توان به ساخت پارتیشن شیشه ای اداری اشاره کرد. از این پارتیشن‌های شیشه‌ای جهت جداسازی فضای اداره یا دفاتر استفاده می‌شود. شیشه‌های سکوریت در اندازه‌های مورد نظر برش خورده و نصب می‌شوند که گاهی این شیشه‌ها بدون فریم و گاهی فریم‌دار می‌باشند. این پارتیشن‌ها که از شیشه‌های سکوریت ساخته شده و نمای بسیار زیبا و جالبی به محیط می‌بخشند.

نصب شیشه‌های سکوریت برای دفاتر بهترین گزینه برای تفکیک سازی فضا محسوب می‌شود. در واقع این پارتیشن‌ها علاوه بر ایجاد محیط مدرنیته، باعث استفاده حداکثری از فضا می‌شود. همچنین با داشتن شفافیت، دسترسی و نظارت بر اعمال کارکنان را تسهیل می‌بخشد. این پارتیشن‌های شیشه‌ای باعث می‌شود تا در فضای اداری از حداکثر نور طبیعی بهرمند شده و در صورت نیاز میزان نور ورودی را کنترل کنیم.

مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button