پارتیشن یعنی چه؟ آیا تا به حال این کلمه را شنیده اید؟ یا معنی آن را میدانید؟ اول از همه میخواهیم بدانیم که پارتیشن به چه چیزی گفته میشود. از پارتیشن برای مجزا کردن و تقسیم بندی یک مکان به قسمتهای کوچکتر استفاده میشود. این پارتیشنها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها پارتیشن فریم لس میباشد. در این مقاله میخواهیم پارتیشن فریم لس را مورد بررسی قرار داده و ویژگیها، مزایا و معایب آن را بشناسیم.
فهرست مطالب
پارتیشن فریم لس چیست ؟
پارتیشنها از تنوع بالایی برخوردار هستند که یکی از آنها پارتیشن فریم لس میباشد. این پارتیشن نوعی پارتیشن مدرن و شیشهای بوده و از نظر ظاهری به صورت تمام شیشهای است. همچنین در ساخت آن از هیچگونه قاب یا فریم آلومینیومی یا چوبی استفاده نشده است. این پارتیشنهای فریم لس که از جنس شیشههای نشکن میباشند، توسط نگهدارندههایی که در کف زمین جاگذاری شدهاند به زمین متصل شده و با پیچ و مهره ثابت میشوند. در واقع از انواع پارتیشنها جهت جداسازی فضا، در مکانهای مختلف استفاده میشود.
این پارتیشنها نمایی جذاب و زیبا به محیط میدهند و معمولا در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از این نوع پارتیشنها باعث بزرگتر دیده شدن فضا میشود. این پارتیشنهای فریم لس نسبت به نوع قابدار این پارتیشنها، مقدار فضای بسیار کمتری را اشغال میکنند.
انواع پارتیشن فریم لس
همانگونه که گفته شد، پارتیشن فریم لس برای جداسازی فضا درمحیطهای اداری، تجاری و… به کار میرود. این پارتیشن به علت شیشهای بودن آن سبب میشود به راحتی بتوانیم کل فضا را مشاهده کنیم. پارتیشن فریم لس به دلیل اینکه فریم دور آن بسیار نازک است به پارتیشنهای بدون قاب معروف شده است. همچنین پارتیشن شیشهای فریم لس به دو نوع تقسیم میشوند:
- پارتیشن شیشهای فریم لس تک جداره: این نوع پارتیشن بدون قاب بوده و با پروفیلهایی کم ضخامت نصب میشود. قیمت آن مناسب بوده و برای نصب به زمان کمتری نیاز دارند. پارتیشن شیشهای تک جداره چون فضای کمتری میگیرد، استفاده از آن در فضاهای کوچکتر بیشتر رایج است. همچنین برای ایجاد تنوع در کار، میتوان از نوع رنگی و یا مات آن نیز استفاده کرد.
- پارتیشن شیشهای فریم لس دو جداره: در نوع دو جدارهی این پارتیشنها قاب هم به آن متصل میگردد. اما این قابها به صورت کشویی و مخفی بوده به همین علت ظرافت و زیبایی خاصی به دیوار شیشهای میبخشند. این پارتیشنها از شیشههای دو لایه تشکیل میشوند، به همین دلیل ضخامت و وزن آنها نیز بالاتر است. از پارتیشن دوجداره به علت اینکه عایق مناسبی هستند در جاهایی که آلودگی صوتی زیاد باشد استفاده میکنند. این پارتیشنها عایق حرارتی خوبی نیز بشمار میآیند.
مزایای پارتیشن فریم لس
استفاده از محصولات جدید و به روز در دکوراسیون فضاها، جذابیت و نمای خاصی به مکانهای ما میبخشد. اگر شما نیز به عنوان یک کاربر اداری، برای دفتر کارتان به دنبال پارتیشن هستید، توصیه میکنیم که برای این کار از مزایای پارتیشن فریم لس غافل نشوید. در اینجا به چند مورد از مهمترین مزایای پارتیشن فریم لس اشاره میکنیم:
- وزن کمی داشته و قابل حمل است.
- فضای کمتری اشغال میکند
- در شرایط مختلف هم قابل اجرا است
- نمایی زیبا به محیط میبخشد
- قیمت مناسبی دارد
- نگهداری آن راحت است
- از هر جهت امکان دید دارد( امکان نظارت بر کارکنان)
- عایق خوبی برای صدا است
معایب پارتیشن فریم لس
همانگونه که هر محصولی در کنار مزایای فراوانی که دارد، دارای معایبی نیز میباشد، پارتیشن فریم لس نیز در کنار این مزایا، معایبی هم خواهد داشت. بعضی افراد این باور را دارند که استفاده از این پارتیشنها به دلیل شیشهای بودن، حریم و مرز شخصی را از بین میبرد و این شاید تنها عیب این نوع پارتیشن باشد. اگر شما نیز جزو افرادی هستید که احساس میکنید با استفاده از این نوع پارتیشنها به حریم شخصیتان خدشه وارد میشود، میتوانید از نوع شیشههای مات برای این پارتیشن استفاده کنید و حریم خصوصیتان را حفظ کنید.
پارتیشن فریم لس بهتر است یا با فریم
همانگونه که در ابتدای این مقاله توضیح دادیم پارتیشنهای فریم لس، نوعی پارتیشن شیشهای هستند که بدون قاب یا فریم هستند. همچنین اگر هم فریم یا قاب داشته باشند به قدری ظریف هستند که مشخص نمیشوند و از آنها برای تقسیم بندی فضاها استفاده میشود. در واقع در پارتیشنهای فریمدار، قطعههای شیشهای میان فریمهای آلومینیومی یا چوبی جای میگیرند و به دو صورت تک جداره یا دو جداره نصب میشوند.
امّا در اینجا شاید برایتان سوال پیش بیاید که کدام نوع از این پارتیشنها بهتر و کاربردیتر است؟ با توجه به ویژگیهایی که در این پارتیشنها مورد بررسی قرار گرفت، اگر بخواهیم آنها را از نظر کیفیت رتبه بندی کنیم هر دو در یک رده قرار میگیرند و نمیتوان نظر داد که کدام یک بر دیگری برتری دارد. هر دوی این پارتیشنها از لحاظ استحکام دارای مقاومت بالایی بوده و عایق صدا هستند. هر کدام زیبایی و جذابیت خاص خودشان را دارند و نور را به فضا منتقل کرده و باعث دید وسیعی از محیط میگردند.
تفاوتی که میتوان برای این دو پارتیشن در نظر گرفت این است که پارتیشنهای فریم لس را بیشتر برای فضاهای کوچکتر نصب میکنند امّا پارتیشنهای فریم دار معمولاً بیشتر در مکانهای بزرگتر و فضای باز کارآیی بیشتری دارند. امّا در حالت کلی انتخاب هر کدام از آنها به بزرگی و کوچکی فضا، نوع دکوراسیون و سلیقه و نظر هر کسی بستگی دارد.
کلام آخر
با توجه به اینکه امروزه فضای کار در ادارهها و دفاتر کوچکتر میشود و هزینهها برای ساخت دیوارهای آجری بالا است، پارتیشنهای مدرن شیشهای بهترین روش برای تقسیم بندی و جدا کردن فضاها از یکدیگر است. این پارتیشنها انواع مختلفی داشته و قابل نصب در مکانهایی همچون دفاتر و ادارات میباشند. جنس این نوع پارتیشنهای شیشهای از سکوریت و نشکن میباشد که برخی تک جداره و برخی دو جداره هستند.
مهمترین مسئلهای که هنگام انتخاب یک پارتیشن باید در نظر گرفت فریم لس یا فریمدار بودن آن است. فریم لس یا فریمدار بودن پارتیشنها رابطه مستقیمی با مکان مورد نصب، دکوراسیون و سلیقه هر فرد دارد. همچنین بهتر است بدانید که از پارتیشنها در فضای منزل نیز میتوان استفاده کرد، امّا بیشترین کارآیی آن در ادارهها میباشد.