چیست شیشه و چه استفاده ای دارد؟

انواع شیشه و کاربرد آن چیست ؟ - شرکت مهندسی ساختمانی زیما

شیشه متریالی است که به شکل‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. هر شیشه بسته به نوع و جنس خود در ساخت وسایل گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنوع در شیشه به قدری زیاد است که بخش اعظم وسایل اطراف ما با این ماده ساخته شده است.ش

شیشه ماده‌ای سخت است که در برابر عوامل خورنده مانند اسید و باز‌ها و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد. مواد اصلی تشکیل شیشه آهک، سیلیس و کربنات دو سود می‌باشد که بعد از ترکیب شدن، در دمای بالا حرارت داده می‌شود.

علاوه بر آن برای اینکه شیشه در برابر عوامل مختلف مقاوم باشد به آن مواد دیگری نیز افزوده می‌شود. می‌توان گفت، تغییر در مراحل شیشه سازی باعث افزایش سختی و مقاومت شیشه شده و شیشه نشکن ساخته می‌شود.

فهرست مطالب

کاربردهای شیشه

تصور زندگی روزمره بدون شیشه شاید کمی غیر ممکن به نظر رسیده و امکان مختل شدن زندگی بدون آن وجود دارد. اگه کمی به اطراف خود نگاه کنید به احتمال زیاد شیشه را در همه جا پیدا خواهید کرد. پنچره، تلویزیون، ظروف، عینک و… همگی از شیشه ساخته شده‌اند. از جمله صنایعی که از شیشه به وفور استفاده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاربرد شیشه در صنایع غذایی
  2. کاربرد شیشه در ساختمان سازی
  3. کاربرد شیشه در تهیه لوازم خانگی
  4. کاربرد شیشه در صنایع خودرو سازی
  5. کاربرد شیشه در صنایع داروسازی و آزمایشگاه

شیشه‌ با داشتن تنوع بالا، به شکل‌های مختلف قابل استفاده است. در ساخت اغلب وسایل و شیشه‌های ساختمانی پیرامون ما از شیشه استفاده شده است. هر شیشه ویژگی منحصر به فردی دارد. در ادامه  نیز شما را با چند نمونه از شیشه آشنا خواهیم کرد. انواع شیشه عبارتند از:

۱) شیشه‌های ایمنی

شیشه‌های لمینت و ایمنی استحکام بسیار بالایی داشته و به سختی می‌شکنند. حتی در صورت شکسته شدن نیز به خرده شیشه‌های بسیار ریز تبدیل شده، تیزی و برندگی زیادی ندارند. این شیشه‌ها در فرآیند تولید حدود ۵ الی ۶ برابر نسبت به شیشه‌های معمولی محکم‌تر می‌شوند. در هنگام فرآیند سخت‌سازی این شیشه‌ها، امکان تغییر شکل شیشه بصورت خمیده نیز وجود دارد.

از بهترین شیشه‌های بدون قاب یا همان فریم لس شیشه‌ها‌ی اسپایدر هستند. این شیشه‌ها بصورت موزاییکی در کنار یکدیگر قرار گرفته و از پشت به محور و یراق آلات مخصوص متصل می‌گردند. این شیشه‌ها از لحاظ جلوه بصری نمای ساختمانی شما را منحصر به فردی کرده و نمایی ماندگار و مقاوم به ساختمان می‌بخشند. همچنیشن به هیچ عنوان نمی‌توان از شیشه ساده برای شیشه‌های اسپایدر استفاده کرد و حتماً باید از شیشه لمینیت و یا شیشه سکوریت ساخته شوند.

۳) شیشه اسپندرال یا چاپ‌دار

فضای پشت شیشه چاپ‎‌دار از پوشش‌های رنگی مات استفاده می‌شود که این رنگ‌ها فضای دید پشت شیشه را محدود می‌کنند. این چاپ‌ها باعث غیر شفاف شدن شیشه شده و در انواع رنگ و طرح تولید می‌شوند. این شیشه‌ بهترین گزینه برای پوشش نماهای نامناسب می‌باشد و شیشه اسپندرال نام دارد؟

۴) شیشه لاکوبل

برای ساخت شیشه لاکوبل از شیشه صاف استفاده می‌شود که پشت آن با رنگ پوشیده شده است. از مهمترین ویژگی تمام این رنگ‌ها، این است که در برابر شرایط آب و هوایی مختلف تغییر رنگ نمی‌دهند.

شیشه لاکوبل به دلیل داشتن تنوع رنگی بالا بهترین گزینه برای استفاده در فضاهای داخلی و بیرونی ساختمان می‌باشد. شیشه لاکوبل جزو شیشه‌های ایمن محسوب شده و در صورت شکستگی، جراحتی را ایجاد نمی‌کند. این شیشه، هم در برابر گرما و هم در برابر اشعه UV مقاومت داشته و به راحتی قابل اجرا در نماهای داخلی و خارجی است.

شیشه‌های خودرویی

در خودرو‌ها از شیشه‌های لمینیت، خم و تاشو استفاده می‌شود. همچنین استفاده از شیشه‌های گرم شونده در قسمت جلو و عقب ماشین بسیار کاربردی است. زیرا از یخ زدگی و مه‌زدگی شیشه جلوگیری می‌کند. شیشه‌های خودرو دارای دو مزیت اصلی در اتومبیل می‌باشند.

  1. برای سرنشینان خودرو دید مناسبی از محیط اطراف فراهم می‌کنند.
  2. تا حدودی ایمنی سرنشینان را از برخورد اجسام خارجی در هنگام بروز حوادث غیر منتظره مانند تصادف تامین می‌کنند.

استفاده از شیشه در کنار سایر مصالح ساختمانی زیبایی خیره‌کننده‌ای به فضای شما خواهد داد. شیشه‌ها قابلیت‌های متعددی دارند. از این رو کاربردهای شیشه در ساختمان‌سازی اهمیت بالایی دارد.

شیشه‌ها در تمامی مراحل پیشرفت صنعت معماری، جایگاه ویژ‌ه‌ای داشته‌اند. شیشه جزو بهترین متریال‌ها برای طراحی فضای داخلی یک سازه محسوب می‌شود.

انواع شیشه ساختمانی جزو اولین انتخاب‌های هر فرد برای دکور کردن فضای داخلی خانه، محل کار و فروشگاه محسوب می‌شود. برای طراحی داخلی، بجای استفاده از مصالح سنگین به راحتی می‌توان از این متریال سبک استفاده کرد و محیط را بزرگتر جلوه داد. برای آشنایی بیشتر با موارد مورد استفاده از شیشه در دکوراسیون داخلی در ادامه مقاله همراه ما باشید. در ادامه خالی از لطف نیست بدانید چرا در ساختمان از شیشه استفاده می‌کنیم.

انواع کاربرد شیشه در ساختمان سازی عبارتند از:

  1. درب شیشه‌ای
  2. پارتیشن شیشه‌‌ای
  3. کف پله و نرده شیشه‌ای
  4. نمای شیشه‌ای بالکن

۱) درب شیشه‌ای ساختمان

شاید دانستن این مطلب که از شیشه در ابتدا فقط برای ساخت درب‌های شیشه ای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گرفت کمی جالب به نظر برسد. از شیشه‌ عموماً برای ساخت درهای کشویی و اسلایدی استفاده می‌‎شود. همچنین در‌های کشویی بهترین گزینه برای استفاده در حمام، بالکن، تراس و حتی جدا کردن سایر بخش‌های خانه است. از مهمترین ویژگی‌های درب شیشه‌ای کشویی این است که در حین باز و بسته شدن فضایی را اشغال نمی‌کند.

شاید در گذشته برای اینکه فضای داخلی را به دو بخش تقسیم کنند از روش‌های قدیمی مانند مصالح ساختمانی و پانل‌های چوبی استفاده می‌شد. عموماً این روش‌ها تنوع چندانی نداشته، هزینه و فضای زیادی را اشغال می‌کردند. از این رو پارتیشن شیشه ای بهترین گزینه برای جداسازی فضای داخلی محسوب می‌شود. زیرا علاوه بر نصب راحت تنوع بسیار زیادی داشته و از بهترین ایده‌ها برای مدرن کردن خانه محسوب می‌شود.

بطور معمول اکثر پله‌ها از مصالح بتنی و سنگ ساخته می‌شوند. امّا استفاده از شیشه‌های مقاوم، زیبایی و جذابیت پله‌های شما را دو چندان خواهد کرد. پله‌های شیشه‌ای ظرافت خاصی داشته و هنگام قدم گذاشتن بر روی آن حس معلق بودن به شما منتقل خواهد شد.

۴) نمای شیشه‌ای بالکن

امروزه استفاده از شیشه در نمای ساختمان بسیار محبوبیت پیدا کرده است. در بالکن‌ها برای اینکه یک دیوار شفاف برای دسترسی به محیط اطراف ایجاد شود استفاده از بالکن شیشه‌ای بهترین انتخاب است. این پنل‌ها اگر بصورت ریلی تعبیه شوند به راحتی باز بسته شده و امکان استفاده از هوای آزاد را فراهم می‌کنند. شیشه استفاده شده در بالکن‌ها باید مقاومت بالایی داشته باشند تا در برابر شرایط جوی مختلف مانند برف، بالاران، ضربه و… دوام داشته باشند.

مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button