یکی از روشهای تفکیک فضا در محیطهای اداری استفاده از پارتیشن میباشد. پارتیشنها به منظور خصوصی سازی فضاها مورد استفاده قرار میگیرند. پارتیشنهای اداری در اندازه و ابعاد مختلف و با استفاده از مواد اولیه گوناگونی تولید میشوند. از این دسته از محصولات تنها برای جداسازی فضاها استفاده نمیکنند، بلکه در زیباسازی فضا و دکوراسیون مدرن محیط نیز سهم بسیار زیادی دارند. قصد داریم در این مقاله به شرح انواع پارتیشنهای اداری بپردازیم.
فهرست مطالب
انواع پارتیشن اداری نام ببرید.
پارتیشنهای اداری را میتوان در چند مورد تقسیم بندی کرد، اعم از : نوع متریال مورد استفاده ، ثابت و متحرک بودن، نوع کاربری (پارتیشن اداری ، خانگی و…) ، و… . در این بخش پارتیشنهای اداری را از منظر مواد اولیه و جنس آنها بررسی میکنیم.
- پارتیشن MDF
- پارتیشن شیشهای با پروفیل آلومینیومی
- پارتیشن شیشهای با پروفیل MDF
- پارتیشن MDF با پروفیل آلومینیومی
- پارتیشن شیشهای اداری تکجداره
- پارتیشن شیشهای اداری تک جداره
پارتیشن اداری MDF
برای ساخت پارتیشنهای MDF از مواد چوبی استفاده میکنند. به طوری که در شکل ظاهری و فریم بندی آنها نیز از چوب بهره میبرند. MDFها به علت داشتن سطحی صاف و صیقل یافته در برابر تغییر شکل و خمیدگی از خود مقاومت نشان میدهند، چرا که در صورت داشتن سطحی صاف میتوان آنها را روکش کاری و رنگ آمیزی کرد. از ویژگیهای پارتیشنهای اداری MDF میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مقاوم در برابر رطوبت
- مقاوم در برابر خوردگی
- استحکام بالا
- عایق صوتی
پارتیشن شیشهای با پروفیل آلومینیومی
در بحث پارتیشنهای شیشهای، ممکن است شیشه مورد استفاده در مواردی از قبیل تک جداره و دوجداره بودن و یا شفاف و مات بودن نیز متفاوت باشند. در اینجا بحث ما بیشتر درباره جنس پارتیشنها میباشد. در این نوع از پارتیشنهای شیشهای برای فریم بندی از آلومینیوم استفاده میکنند. ویژگیهای این دسته از پارتیشنها عبارتند از:
- مقرون به صرفه بودن
- عایق صوتی
- داشتن قابلیت عبور نور و بهرهمندی از نور طبیعی
- صرفهجویی در انرژی (به علت استفاده از نور طبیعی و استفاده کمتر از لامپ)
- ارائه فضایی زیبا و مدرن
پارتیشن شیشهای اداری با پروفیل MDF
در این نوع از پارتیشن بندیها از شیشه جهت پر کردن قاب و از MDF جهت فریم بندی استفاده میکنند. استفاده از پارتیشنهای شیشهای با پروفیل MDF در محیطهای اداری بسیار رایج است.
پارتیشن MDF با پروفیل آلومینیومی
در این مورد نیز جهت پر کردن قاب از MDF و برای فریم بندی نیز از آلومینیوم بهره میبرند. آلومینیومها در حالی که یک فلز سبک وزن هستند، بسیار مقاوم نیز میباشند. از این رو بیشتر در فریم بندی پارتیشنها کاربرد دارند.
پارتیشن شیشه ای اداری تک جداره
در ساخت این نوع از پارتیشنها از یک لایه شیشه استفاده میکنند. به همین منظور آنها سبک وزن هستند و میتوان آنها را به آسانی جابهجا کرد. پارتیشنهای تکجداره تنوع کمتری نسبت به نمونههای دو جداره دارند. از این رو قیمت آنها ارزانتر است. در این مدلها استفاده از یراق آلات اضافی مانند پرده، کرکره و… رایج نمیباشد.
پارتیشن شیشهای اداری دوجداره
این دسته از پارتیشنها از مقاومت کافی برخوردار هستند. بدین جهت برای نگهداری پنلها از ستون استفاده نمیکنند. در پارتیشنهای شیشهای دوجداره استفاده از یراق آلاتی از قبیل پرده و کرکره مرسوم میباشد. همچنین میتوان در پارتیشنهای دوجداره کابل سیستمها از فضای بین پانلها عبور داد. این ویژگی در پارتیشنهای تکجداره وجود ندارد. این دسته از پارتیشنهای اداری عایق صوتی نیز هستند و تنوع آنها دو برابر نمونههای تکجداره میباشد. پس طبیعتا قیمت آنها نیز بیشتر خواهد بود.
کدام پارتیشن مناسب محیط اداری است؟
در هنگام انتخاب پارتیشن مناسب باید شرایطی را در نظر بگیرید از جمله : متراژ محیط، قیمت مصالح، سبک دکوراسیون، تعداد فضاهای مورد نیاز، سهولت در اجرا و… . پارتیشنهای شیشهای از جمله محصولاتی است که با تمامی موارد فوق سازگاری دارد. در ادامه به بررسی هر یک از گزینههای ذکر شده میپردازیم.
- پارتیشنهای شیشهای ضخامت کمی نسبت به دیوارهای آجری دارند، از این رو فضای کمتری را نیز اشغال میکنند، پس بسیار مناسب محیطهایی با متراژ پایین هستند.
- اگر بخواهیم از لحاظ اقتصادی نیز آنها را بررسی کنیم، بسیار مقرون به صرفهتر از مصالح ساختمانی سنتی هستند.
- استفاده از پارتیشنهای شیشهای به محیط اداری جلوهای زیبا و مدرن میدهند. ممکن است در گذشته سبک دکوراسیون اهمیت زیادی نداشته است، امّا در حال حاضر با پیشرفت جوامع و اهمیت دادن عوام به ظاهر قضیه، شرایط فرق کرده است.
- این دسته از پارتیشنها در انواع متحرک و ثابت تولید میشوند. با خرید پارتیشنهایی که قابلیت جابهجایی دارند، میتوانید در هر زمان که بخواهید فضاهای مورد نیاز خود را در ابعاد دلخواه کوچک یا بزرگ کنید.
- مدت زمان ساخت یک سازه آجری بسیار طولانیتر از مدت زمان نصب پارتیشنهای شیشهای میباشد چرا که آنها در کوتاهترین زمان ممکن اجرا میشوند. همچنین با در نظر گرفتن چگونگی ساخت یک سازه سنتی در مقایسه با اجرای پارتیشنها درمییابید که کار با پارتیشنها بسیار راحتتر و آسانتر است.
دیزاین دفتر کار با پارتیشن شیشهای سکوریت
دیزاین دفتر کار از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که دفتر کار محیطی است که فرصتهای شغلی در آنجا رقم خواهد خورد و در پی آن میتوان به درآمد بیشتری دست یافت. استفاده از پارتیشنهای شیشهای سکوریت برای دکوراسیون دفتر کاری یکی از بهترین گزینهها میباشد. شیشههای سکوریت در عین شیک و مدرن بودن، مقاوم نیز هستند.
دلیل مقاومت آنها این است که در هنگام ساخت، در دمای بسیار بالایی به آنها حرارت میدهند و پس از آن به سرعت آنها را سرد و منجمد میکنند. با تغییر دمای ناگهانی که ماده از حالت مذاب به حالت انجماد درمیآید و در آخر باعث افزایش مقاومت شیشه سکوریت میگردد. از ویژگیهای پارتیشنهای شیشهای سکوریت میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- عایق صوتی
- مقاوم در برابر ضربه و فشار
- کاهش هزینههای امکانات سرمایشی و گرمایشی
- غیر قابل اشتعال
- قابل بازیافت
- سهولت در نظافت
- نصب آسان
- مقاوم در برابر اشعههای مخرب
کلام آخر
با مراجعه به دفاتر کاری نامدار و معتبر، متوجه دکوراسیون به روز آنها خواهید شد. شاید این موضوع یک قانون نانوشته باشد که سبک دیزاین محیط کاری، هم در روحیه کارکنان اثر دارد و هم باعث جذب مشتری میشود. در آخر حتما سعی کنید که پارتیشنهای شیشهای را از شرکتهای معتبر تهیه نمایید تا کیفیت محصولات شما تضمین شده باشد.