شیشه یکی از محصولاتی است که در زندگی ما انسانها کاربردهای فراوانی دارد. در سالهای بسیار دور شیشه از مواد مذابی که از دهانهی کوههای آتشفشانی خارج میشد، ساخته میشد. امّا امروزه بشر توانسته با پیشرفت و ترکیبات مواد مختلفی شیشه تولید کند. شیشههایی که امروزه تولید میشوند انواع مختلفی دارند که شیشه سکوریت یکی از آنها میباشد. این نوع شیشه ویژگیهایی دارد که باعث تفاوت آن با شیشههای معمولی میشود. در ادامه به بررسی شیشهی سکوریت میپردازیم.
فهرست مطالب
شیشه سکوریت یعنی چه؟
شیشههای سکوریت که با نام شیشهی نشکن نیز یاد میشود، چندین برابر محکمتر و مقاومتر از شیشههای معمولی هستند. این شیشهها در برابر ضربه بسیار محکم بوده و نمیشکنند، و در صورت شکستن به قطعههای بسیار ریزی تبدیل شده و حالت پودری میگیرند. در واقع این شیشه مانند شیشههای معمولی هنگام شکسته شده تیز و برنده نیستند. همچنین شیشه سکوریت در برابر گرما و حرارت نیز بسیار مقاوم بوده و تغییر شکل نمیدهد. این نوع شیشهها ضخامتهای متفاوت داشته و از چندین لایه شیشه ساخته میشوند.
شیشهی سکوریت بر اثر حرارت بالا و قرار گرفتن درون کورههای داغ و طی مراحل مختلف تولید میشود. این نوع شیشهها چون نشکن و ضد ضربه هستند، کاربردهای زیادی دارند. از شیشههای سکوریت در ماشین سازی، ساختمان سازی، برای ویترین بعضی فروشگاهها، بانکها، طلافروشیها و… استفاده میگردد.
انواع شیشه سکوریت چیست؟
شیشههای سکوریت بر اساس کارآیی و نوع کاربرد آنها از لحاظ رنگ و ضخامت به چند دسته تقسیم میشوند. همچنین شما میتوانید با توجه به استفاده و سلیقه، هر کدام از این شیشهها را انتخاب کنید. امّا اگر بخواهیم از لحاظ کلی و ساز و کار انواع آن را نام ببریم به صورت زیر دسته بندی میشوند:
- شیشه سکوریت سندبلاست: در هنگام ساخت این نوع شیشه، بر روی آن شنهای مخصوصی میریزند و تحت فشار قرار میدهند که این کار باعث مات شدن نمای شیشه میشود. همچنین میتوان روی شیشهها طرحهای زیبا و متناسب با سلیقهی هر فرد ایجاد کرد.
- شیشه سکوریت رفلکس: برای ساخت این نوع شیشهها از بهترین مواد استفاده شده و دارای امنیت و مقاومت بسیار بالایی هستند.
- شیشه سکوریت ساتینا: نوعی شیشه مات است که امروزه در معماری و منازل، حمام و بالکن و… از آن استفاده میشود. این شیشه به دلیل مات بودن نور را به راحتی از خود عبور داده، ولی اجسامی که پشت آن قرار دارند قابل دیدن نمیباشند.
- شیشه سکوریت مات: این شیشه نیز نوعی از شیشههای سکوریت است که ظاهری مات داشته و سمت دیگر آن قابل مشاهده نیست.
- شیشه سکوریت سفید: این شیشهها نوعی از شیشههای سکوریت هستند که به صورت سفید بوده و طرح و رنگ خاصی ندارند.
- شیشه سکوریت رنگی: این شیشه سکوریتهای رنگی دارای مقاومت بالایی بوده و بسیار پر استفاده هستند و در دو نوع شیشه سکوریت رنگی، لاکوبل و ساده تولید میشوند.
شیشه سکوریت رنگی
یکی از انواع شیشههای سکوریت، شیشه سکوریت رنگی است که برای تولید آن از انواع رنگها و طرحها استفاده میگردد. این نوع از شیشهها دارای زیبایی خاص و بینظیری میباشند. در ساخت این شیشههای رنگی علاوه بر رنگهای معمولی از رنگهای ترکیبی نیز استفاده میشود. رنگهایی که در این شیشه کاربرد دارند عبارتند از: دودی، سبز، طلایی، مسی، برنز و کریستال.
شیشههای سکوریت رنگی در طراحی دکوراسیون و در ساختمان ها، برای کف و سقفهای شیشهای و همچنین برای پارتیشنهای مدرن و… قابل اجرا هستند. این شیشه سکوریتهای رنگی در دو نوع بخش دسته بندی میشوند که عبارتند از شیشه سکوریت رنگی ساده و شیشه سکوریت رنگی لاکوبل.
معمولاً شیشه سکوریتهای رنگی ساده که دو رو هستند، برای دربهای شیشهای به کار گرفته میشوند. همچنین از نوع لاکوبل آن که یک رو هستند، معمولاً برای ساخت دیوار پوشهای شیشهای و شیشههای رومیزی استفاده میشود. قیمت این شیشه سکوریتهای رنگی، به دلیل ترکیبات متفاوتی که در تولید آن به کار میرود نسبت به شیشه سکوریتهای شفافیت بیشتری داشته و گرانتر هستند.
فروش شیشه سکوریت
ایمنی و استحکام بالایی که شیشههای سکوریت دارد، سبب شده تقاضای خرید برای این نوع شیشهها را بالا برده است. از آنجا که این شیشهها در ضخامت، ابعاد و طرح و رنگهای متفاوت تولید میشوند میتوانند هر سلیقهای را پاسخگو باشد. هنگام فروش شیشه سکوریت باید به ابعاد، ضخامت و نوع آن توجه داشته باشیم که باید طبق نظر مشتری باشد. بزرگترین سایز و ابعادی که در این نوع شیشه به فروش میرسد حداکثر ۶۰۰×۳۰۰ است.
این شیشهها هنگام فروش باید دقیقاً به ابعاد مورد نظر برش زده شوند. چون اگر اشتباهی در اندازه برش آنها پیش آید قابل جبران نخواهد بود. زیرا شیشههای سکوریت فقط یکبار قابل برش بوده و بر خلاف سایر شیشهها امکان برش مجدد را نداشته و با برش مجدد میشکنند. فروش شیشه سکوریت هم در مغازه و هم مستقیم از کارخانه امکان پذیر است و به صورت عمده و خرده به فروش میرسد.
شیشه سکوریت برای پارتیشن اداری
از مهمترین کاربردهای شیشه سکوریت، میتوان به ساخت پارتیشن اداری اشاره کرد. از این پارتیشنهای شیشهای جهت جداسازی فضای اداره یا دفاتر استفاده میشود. شیشههای سکوریت در اندازههای مورد نظر برش خورده و نصب میشوند که گاهی این شیشهها بدون فریم و گاهی فریمدار میباشند. این پارتیشنها که از شیشههای سکوریت ساخته شده و نمای بسیار زیبا و جالبی به محیط میبخشند.
نصب شیشههای سکوریت برای دفاتر بهترین گزینه برای تفکیک سازی فضا محسوب میشود. در واقع این پارتیشنها علاوه بر ایجاد محیط مدرنیته، باعث استفاده حداکثری از فضا میشود. همچنین با داشتن شفافیت، دسترسی و نظارت بر اعمال کارکنان را تسهیل میبخشد. این پارتیشنهای شیشهای باعث میشود تا در فضای اداری از حداکثر نور طبیعی بهرمند شده و در صورت نیاز میزان نور ورودی را کنترل کنیم.
سخن پایانی
شیشه که یکی از کاربردیترین محصولات در زندگی ما است، انواعی دارد که یکی از معروفترین آن سکوریت است. سکوریت نوعی شیشه نشکن و مقاوم است که کاربردهای فراوانی داشته و در طرح و رنگهای مختلف تولید میشوند. شیشه سکوریت نیز خود به تنهایی انواع مختلفی دارد که طبق کاربردهایی که دارد میتوان مورد استفاده قرار داد. این نوع شیشه در برابر ضربه بسیار محکم بوده و نمیشکند، امّا اگر ضربه بیش از اندازه بوده و شیشه بشکند، قطعات آن بسیار ریز و صیقلی بوده و کم خطر است و همانند شیشههای معمولی لبههای شکسته آن تیز و برنده نخواهد بود.