درب شیشه ای چیست؟

درب شیشه ای چیست؟ - شرکت مهندسی زیما شیشه ساختمانی

درب‌های شیشه‌ای (glass doors) همانطور که نام آن‌ها حاکی از موجودیت آن می‌باشد، دربی از جنس شیشه است که نوع اتوماتیک آن توسط حسگر و چشمی باز و بسته می‌شود.

در دنیای امروزی درب‌های شیشه‌ای به علت ظاهر زیبا و طول عمر بالای آن، طرفداران زیادی پیدا کرده است. درب جزو قسمت‌های اصلی یک ساختمان محسوب می‌شود که وظیفه اصلی آن برقراری امنیت برای ساکنین می‌باشد.

فهرست مطالب

تعریف درب شیشه ای چیست؟

در هنگام مراجعه افراد به ساختمان شما، چیزی که در ابتدا نظر آنها را جلب می‌نماید ورودیه آن یعنی درب می‌باشد که برای ایجاد ذهنیت خوب، اکثر ساختمان‌ها ترجیح می‌دهند که از درب شیشه ای استفاده نمایند.

اجزای تشکیل دهنده درب‌های شیشه‌ای عبارت‌اند از شیشه سکوریت و یا انواع دیگر شیشه نسبت که به نوع درب در ضخامت و رنگ‌های مختلف، کاور آلومینیوم یا استیل نسبت به نیاز و درخواست سازنده و کاور پشت دهنه طراحی می‌شوند.

در انواع درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک، اپراتور نیز به این اجزا اضافه می‌شود که خود اپراتور از موتور، قفل برقی، باطری، منبع تغذیه و مرکز کنترل تشکیل می‌گردد.

کاربرد و عملکرد درب‌های شیشه‌ای به نوع آن بستگی دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم کرد. از میان انواع این درب‌ها‌ی شیشه‌ای دستی، پر استفاده‌ترین آنها درب‌های دارای شیشه سکوریت می‌باشد، زیرا فضای کمی را می‌گیرد و برای خانه‌ها یا فضاهای کوچک بسیار مناسب هستند. از آنجایی که درب‌های ورودی قسمت اصلی ورودی یک ساختمان مسکونی محسوب می‌شوند، مدل درب دستی لولایی و درب ریلی می‌تواند مناسب باشد، زیرا علاوه بر تامین امنیت در زیبایی ظاهری و طراحی ساختمان نیز  موثر می‌باشد.

درب‌های شیشه‌ای بیشتر برای مکان‌های عمومی مانند بیمارستان‌ها، بانک‌ها، دانشگاه‌ها، هتل‌ها، پاساژها، ساختمان‌های دولتی، اماکن آموزشی و مراکز تفریحی و بهداشتی کاربرد دارند، زیرا در این مکان‌‌ها امنیت و نمای عالی در اولویت قرار می‌گیرد.

انواع درب شیشه ای

درب‌های شیشه‌ای دارای انواع:

درب اسپایدری از انواع پرکاربرد درب‌های شیشه‌ای می‌باشد که به علت حرکت خطی و افقی که دارد فضای کمی را اشغال می‌نماید و اکثرا به صورت تک لنگه موجود می‌باشند و در موارد کمی به صورت دو لنگه مورد استفاده قرار می‌گیرند. شیشه مورد استفاده در درب‌های اسپایدری به صورت ۱۰ میل سکوریت است. البته می‌توان از شیشه دو لایه ۵ میل سکوریت لمینت شده، ساتینا یا شیشه رنگی طرح دار نیز  نسبت به فضا و کاربرد درب استفاده کرد. دستگیره‌های مورد استفاده در این درب‌ها نیز بسیار متنوع می‌باشند.

درب‌ شیشه‌ای کشویی ، بیشتر برای کمد دیواری‌ها یا کمد‌های بزرگ و امثال آن مورد استفاده قرار می‌گیرند، که بیشتر داخل یک ریل استیل یا آلومینیومی شیشه‌ها حرکت می‌کند و در را باز و بسته می‌نماید. درب‌های شیشه‌ای ریلی، بیشتر سبک قدیمی دارد که داخل یک فریم باز و بسته می‌گردد. این فریم‌ها شکل ظاهری U دارند و به دو دسته روکار و یا توکار دسته‌بندی می‌شوند. در درب‌های روکار یراق آلات بر روی دیوار نصب می‌شود و برای توکار، یراق آلات در داخل دیوار تعبیه می‌گردد.

از متداول‌ترین درب‌های شیشه‌ای، درب‌های شیشه‌ای لولایی می‌باشد که از گذشته تاکنون مورد استفاده قرار می‌گیرد. از لحاظ باز و بسته شدن همانند درب منازل می‌باشد که به شکل پروانه‌ای امکان باز و بسته شدن را دارند. از لحاظ هزینه نیز نسبت به سایر مدل‌های درب‌های شیشه‌ای مناسب‌تر و مقرون به صرفه‌تر می‌باشد که عموماً در ورودی پاساژها، مغازه‌ها و یا پاگرد‌های جلوی درب واحد در داخل ساختمان‌ها کاربرد دارند.

درب‌های شیشه‌ای توکار، نوعی از درب است که تمام مدل‌های یراق آن در معرض دید قرار نمی‌گیرد. یعنی تمامی یراق آلات داخل سقف، دیوار و کناف کار می‌شود. در واقع،مدل‌های درب‌های شیشه‌ای ریلی، کشویی و اسپایدری امکان نصب یراق به صورت توکار را دارند. بنابراین هر سه مدل، جزوه درب‌های شیشه‌ای توکار محسوب می‌شوند.

درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک، پیشرفته‌ترین درب‌ شیشه‌ای می‌باشد که در حقیقت فرایند باز و بسته شدن آن توسط نیروی مکانیکی انسانی انجام نمی‌گیرد و به صورت اتوماتیک با سنسور، چشمی، حسگر یا زدن یک دکمه به وسیله قطعات و ابزاری که بر روی در تعبیه شده است صورت می‌گیرد. این درب‌ها قابلیت استفاده از ریموت کنترل را نیز به منظور باز و بسته کردن آن‌ها دارند.

مزایای درب شیشه ای

 در درب‌های شیشه‌ای که یراق آلات به صورت روکار می‌باشند، با تغییر رنگ آن‌ها و با استفاده از شیشه‌های متنوع، امکان سفارشی‌سازی متناسب با فضا و پروژه را دارند. با استفاده از درب‌های شیشه‌ای، علاوه بر بخشیدن ظاهر مدرن به فضا، باعث ورود مقدار زیادی نور طبیعی به داخل می‌شوید که این عامل موجب کاهش هزینه‌های استفاده از برق و سیستم  سرما و گرما در تابستان و زمستان می‌شود.

علاوه بر آن، به عنوان پوششی برای جلوگیری از ورود اشعه ماورای بنفش کاربرد دارد. این درب‌های شیشه‌ای بسیار مقاوم می‌باشند و بر اثر واکنش‌های شیمیایی دستخوش تغییرات نمی‌شوند و زنگ نمی‌زنند. علاوه بر آن در برابر آسیب موریانه‌ها و حشرات نیز مقاوم می‌باشند. همچنین به راحتی با یک دستمال مرطوب و شیشه پاک‌کن می‌توان این درب‌ها را تمیز کرد.

معایب درب شیشه ای

برخی از انواع درب‌های شیشه‌ای مانند لولایی، معمولاً فضای بیشتری را برای باز و بسته شدن احتیاج دارند. بنابر این در صورتی که فضای کافی ندارید، بهتر است از این نوع درب‌ها استفاده نکنید. درب‌های شیشه‌ای کشویی نیز به منظور تمیز کردن آنها از خارج سخت می‌باشد و احتمال خرابی آن‌ها بیشتر است، زیرا ممکن است در هنگام سر خوردن و باز و بسته شدن در ریل گیر کند. عدم رعایت حریم خصوصی در درب شیشه ای یکی از معایب مهم آن به حساب می‌آید که به این منظور می‌توان از شیشه مات کن استفاده نمود. علاوه بر آن، پانل‌های شیشه‌ای می‌توانند بر اثر شدت باد بشکند یا ترک بخورند.

مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button