در هنگام مراجعه افراد به ساختمان شما، چیزی که در ابتدا نظر آنها را جلب مینماید ورودیه آن یعنی درب میباشد که برای ایجاد ذهنیت خوب، اکثر ساختمانها ترجیح میدهند که از درب شیشه ای استفاده نمایند. دربهای شیشهای همانطور که نام آنها حاکی از موجودیت آن میباشد، دری از جنس شیشه است که در نوع اتوماتیک آن در به صورت اتوماتیک و توسط حسگر و چشمی باز و بسته میشود.
اجزای تشکیل دهنده دربهای شیشهای عبارتاند از شیشه سکوریت و یا انواع دیگر شیشه نسبت به نوع درب و در ضخامت و رنگهای مختلف، کاور آلومینیوم یا استیل که نسبت به نیاز و درخواست سازنده و کاور پشت دهنه. در انواع دربهای شیشهای اتوماتیک، اپراتور نیز به این اجزا اضافه میشود که خود اپراتور از موتور، قفل برقی، باطری، منبع تغذیه و مرکز کنترل تشکیل میگردد.
کاربرد و عملکرد دربهای شیشهای به نوع آن بستگی دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهیم کرد. از میان انواع این دربهای شیشهای دستی، پر استفادهترین آنها دربهای دارای شیشه سکوریت میباشد، زیرا فضای کمی را میگیرد و برای خانهها یا فضاهای کوچک بسیار مناسب هستند. از آنجایی که دربهای ورودی قسمت اصلی ورودی یک ساختمان مسکونی محسوب میشوند، مدل درب دستی لولایی و درب ریلی میتواند مناسب باشد، زیرا علاوه بر تامین امنیت در زیبایی ظاهری و طراحی ساختمان نیز موثر میباشد.
دربهای شیشهای بیشتر برای مکانهای عمومی مانند بیمارستانها، بانکها، دانشگاهها، هتلها، پاساژها، ساختمانهای دولتی، اماکن آموزشی و مراکز تفریحی و بهداشتی کاربرد دارند، زیرا در این مکانها امنیت و نمای عالی در اولویت قرار میگیرد.
انواع درب شیشه ای
دربهای شیشهای دارای انواع:
- درب اسپایدری
- درب کشویی
- درب ریلی
- درب لولایی
- درب توکار
- درب اتوماتیک
درب اسپایدری از انواع پرکاربرد دربهای شیشهای میباشد که به علت حرکت خطی و افقی که دارد فضای کمی را اشغال مینماید و اکثرا به صورت تک لنگه موجود میباشند و در موارد کمی به صورت دو لنگه مورد استفاده قرار میگیرند. شیشه مورد استفاده در دربهای اسپایدری به صورت ۱۰ میل سکوریت است. البته میتوان از شیشه دو لایه ۵ میل سکوریت لمینت شده، ساتینا یا رنگی طرح دار نیز نسبت به فضا و کاربرد درب استفاده کرد. دستگیرههای مورد استفاده در این دربها نیز بسیار متنوع میباشند.
دربهای شیشهای کشویی، بیشتر برای کمد دیواریها یا کمدهای بزرگ و امثال آن مورد استفاده قرار میگیرند، که بیشتر داخل یک ریل استیل یا آلومینیومی شیشهها حرکت میکند و در را باز و بسته مینماید. دربهای شیشهای ریلی، بیشتر سبک قدیمی دارد که داخل یک فریم باز و بسته میگردد. این فریمها شکل ظاهری U دارند و به دو دسته روکار و یا توکار دستهبندی میشوند. در دربهای روکار یراق آلات بر روی دیوار نصب میشود و برای توکار، یراق آلات در داخل دیوار تعبیه میگردد.
از متداولترین دربهای شیشهای، دربهای شیشهای لولایی میباشد که از گذشته تاکنون مورد استفاده قرار میگیرد. از لحاظ باز و بسته شدن همانند درب منازل میباشد که به شکل پروانهای امکان باز و بسته شدن را دارند. از لحاظ هزینه نیز نسبت به سایر مدلهای دربهای شیشهای مناسبتر و مقرون به صرفهتر میباشد که عموماً در ورودی پاساژها، مغازهها و یا پاگردهای جلوی درب واحد در داخل ساختمانها کاربرد دارند.
دربهای شیشهای توکار، نوعی از درب است که تمام مدلهای یراق آن در معرض دید قرار نمیگیرد. یعنی تمامی یراق آلات داخل سقف، دیوار و کناف کار میشود. در واقع،مدلهای دربهای شیشهای ریلی، کشویی و اسپایدری امکان نصب یراق به صورت توکار را دارند. بنابراین هر سه مدل، جزوه دربهای شیشهای توکار محسوب میشوند.
دربهای شیشهای اتوماتیک، پیشرفتهترین درب شیشهای میباشد که در حقیقت فرایند باز و بسته شدن آن توسط نیروی مکانیکی انسانی انجام نمیگیرد و به صورت اتوماتیک با سنسور، چشمی، حسگر یا زدن یک دکمه به وسیله قطعات و ابزاری که بر روی در تعبیه شده است صورت میگیرد. این دربها قابلیت استفاده از ریموت کنترل را نیز به منظور باز و بسته کردن آنها دارند.
مزایای درب شیشه ای
در دربهای شیشهای که یراق آلات به صورت روکار میباشند، با تغییر رنگ آنها و با استفاده از شیشههای متنوع، امکان سفارشیسازی متناسب با فضا و پروژه را دارند. با استفاده از دربهای شیشهای، علاوه بر بخشیدن ظاهر مدرن به فضا، باعث ورود مقدار زیادی نور طبیعی به داخل میشوید که این عامل موجب کاهش هزینههای استفاده از برق و سیستم سرما و گرما در تابستان و زمستان میشود.
علاوه بر آن، به عنوان پوششی برای جلوگیری از ورود اشعه ماورای بنفش کاربرد دارد. این دربهای شیشهای بسیار مقاوم میباشند و بر اثر واکنشهای شیمیایی دستخوش تغییرات نمیشوند و زنگ نمیزنند. علاوه بر آن در برابر آسیب موریانهها و حشرات نیز مقاوم میباشند. همچنین به راحتی با یک دستمال مرطوب و شیشه پاککن میتوان این دربها را تمیز کرد.
معایب درب شیشه ای
برخی از انواع دربهای شیشهای مانند لولایی، معمولاً فضای بیشتری را برای باز و بسته شدن احتیاج دارند. بنابر این در صورتی که فضای کافی ندارید، بهتر است از این نوع دربها استفاده نکنید. دربهای شیشهای کشویی نیز به منظور تمیز کردن آنها از خارج سخت میباشد و احتمال خرابی آنها بیشتر است، زیرا ممکن است در هنگام سر خوردن و باز و بسته شدن در ریل گیر کند. عدم رعایت حریم خصوصی در درب شیشه ای یکی از معایب مهم آن به حساب میآید که به این منظور میتوان از شیشه مات کن استفاده نمود. علاوه بر آن، پانلهای شیشهای میتوانند بر اثر شدت باد بشکند یا ترک بخورند.
عوامل مختلفی بر قیمت دربهای شیشهای تاثیر گذار میباشد، مانند فریم و شیشهی درب، شاسی کشی، حمل و نصب و کتیبه شیشه سکوریت بر قیمت دربها موثر میباشد. جنس فریمها نیز مختلف است که نسبت به آن تعیین قیمت میشود. در دربهای شیشهای اتوماتیک، اپراتور درب و لوازم جانبی مانند باتری، قفل برقی و… همچنین کیفیت آنها بر قیمت تاثیر زیادی دارد.
سخنی با شما
از گذشته تاکنون در صنعت درب تغییرات بسیار زیادی رخ داده است که بشر توانسته به خوبی با این تحولات کنار بیاید. در این مقاله سعی کردیم، به تعریف انواع دربهای شیشهای، مزایا و معایب آنها اشاره کنیم.
مقاله مرتبط پارتیشن شیشه ای اداری
در صورتی که تمایل دارید که محیط اداری خودتون رو با پارتیشن اداری تفکیک کنید ولی نگرانیهای زیر دارید:
- آیا پارتیشن شیشهای در دکوراسیون محیط اداری موثر است؟
- چگونه با پارتیشن اداری از کاهش نور جلوگیری کنیم؟
- تاثیر پارتیشن اداری بر راندمان کاری کارمندان
مقاله ما با عنوان «تاثیر پارتیشن شیشه ای در دکوراسیون محیط اداری» از دست ندهید.
مروری کوتاه بر این مقاله
تشکر میکنیم از شما که تا اینجا با ما همراه بودی در ادامه به صورت پرسش و پاسخ با شما هستم تا مروری کوتاهی بر عناوین این مقاله داشته باشیم:
در هنگام مراجعه افراد به ساختمان شما، چیزی که در ابتدا نظر آنها را جلب مینماید ورودیه آن یعنی درب میباشد که برای ایجاد ذهنیت خوب، اکثر ساختمانها ترجیح میدهند که از درب شیشه ای استفاده نمایند. دربهای شیشهای همانطور که نام آنها حاکی از موجودیت آن میباشد، دری از جنس شیشه است که در نوع اتوماتیک آن در به صورت اتوماتیک و توسط حسگر و چشمی باز و بسته میشود.
- پارتیشن ثابت و متحرک
- پارتیشن تکجداره و دوجداره
- پارتیشن فرم لس
- پارتیشن فریم دار
- پارتیشن شیشهای هوشمند
- پارتیشن ریلی
- پارتیشن رنگی، مات و طرحدار
- درب اسپایدری
- درب کشویی
- درب ریلی
- درب لولایی
- درب توکار
- درب اتوماتیک
در سالهای اخیر سازههایی که از طراحی زیبا برخوردار بودند، در فرآیند ساخت آنها از متریال شیشه به وفور استفاده شده بود. مهمترین نکتهای که باید در نصب این شیشهها رعایت شود توجه به نکات ایمنی در حین نصب آن میباشد.
همچنین شما باید اطلاعات کافی درباره «انواع شیشه و کاربرد آنها چیست» داشته باشید تا در انتخاب شیشه مناسب دچار سردرگمی نشوید.