شاید اولین بار شیشهها فقط در یک نوع و مدل تولید میشدند، امّا با گذشت زمان در تولید شیشه شاهد پیشرفت چشمگیری بودهایم تا آنجا که در حال حاضر با انواع شیشهها روبرو هستیم. یکی از انواع شیشهها شیشه فلوت میباشد که قصد داریم در این مطلب بحثی درباره آن داشته باشیم. پس با ما همراه باشید تا در رابطه با شیشه فلوت پاسخ سؤالهای خود را به دست آورید.
فهرست مطالب
این دسته از شیشهها سطحی صاف دارند به طوری که سطح آنها در صافترین حالت ممکن قرار دارد که هیچ گونه کجی و موجی در آن مشاهده نمیشود. در حالت عادی این شیشهها شکننده هستند که طی پروسه سکوریت آنها را تا ۴ الی ۵ برابر مقاوم میکنند.
دلیل مقاوم سازی این نوع از شیشهها را میتوان این گونه توضیح داد که شیشهها کاربرد زیادی دارند، امّا بسیار شکننده هستند به طوری که با یک ضربه کوچک خرد میشوند. پس با توجه به این که کاربرد آنها زیاد است بهتر آنها را طوری ساخت که در برابر ضربه از خود مقاومت نشان دهند تا بتوان زمان طولانیتری از آنها استفاده کرد.
البته نا گفته نماند که شیشههای فلوت نیز در برابر ضربههای مهلک دوام نمیآورند و میشکنند. منظور از مقاوم بودن آنها این است که شیشههای فلوت نسبت به شیشههای معمولی دیرتر میشکنند.
شیشههای فلوت به روش شناور تولید میشوند، در این روش یک بستری وجود دارد که از فلز مذاب تشکیل شده است. شیشه مذاب شناور را بر روی این بستر میریزند، بدین طریق یک ورق شیشه فلوت ساخته میشود. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که فلز استفاده شده در بستر فلزی مذاب، قلع میباشد. در سالهای گذشته انواع مختلفی از فلزات که نقطه ذوب پایینی داشتند به عنوان بستر فلزی مذاب به کار گرفته میشدند، اما بر اساس نتایج به دست آمده فلز قلع برای این فرایند مناسبتر از سایر گزینهها میباشد، چرا که این فلز گرانروی خاص و ارزانتری دارد.
همچنین میتوان به واکنش پذیری کم آن با شیشه مذاب اشاره کرد که در دمای ۱۰۵۰ درجه سانتی گراد کمترین واکنش را از خود نشان میدهد و از طرفی کمترین فشار بخار را داراست. با این اوصاف قلع اکسید خواهد شد تا دی اکسید قلع تولید گردد.
در پروسه تولید شیشه فلوت دی اکسید قلع به عنوان رسوب استفاده میشود و به شیشه اتصال مییابد. برای این که از اکسیداسیون قلع پیشگیری شود باید از حمام قلع بهره برد.
حمام قلع متشکل از یک فضای محافظتی و احیا کننده فضای اتمسفر مانند نیتروژن و هیدروژن میباشد.
پس از آن که مذاب شیشه مراحل ذوب و حباب زدایی را طی نمود، همزنهای مکانیکی آن را همگون ساخته و به وسیله آجر نسوز آن را وارد حمام قلع مذاب میکنند.
مقدار مشخصی از شیشه که قرار است بر روی قلع مذاب ریخته شود به وسیله یک کانال صورت میگیرد که آن هم با یک دیواره معلق در حال حرکت کنترل میشود. به وسیله حفظ تعادل بین نیروهای کشش سطحی شیشههایی صاف و بدون کجی تولید خواهد شد.
در فرایند ساخت شیشه فلوت از یکسری مواد خام بهره میبرند که عبارتند از: خاکستر سودا، سنگ آهک، ماسه، دولومیت و سولفات سدیم. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که از مواد دیگری همچون رنگ و مواد پالایش دهنده نیز برای ساخت آنها استفاده میکنند.
تمامی مواد خام ذکر شده با همدیگر ترکیب میگردند و در مرحله بعد مقدار معینی از آن را درون کورهای قرار میدهند که این کوره باید با دمایی نزدیک به ۱۵۰۰ درجه سانتی گراد گرم شود. پس از آنکه دمای شیشه مذاب به ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد رسید آن را بر روی حمام قلع مذاب میریزند. بعد از آن دمای کوره کاهش مییابد و سپس به وسیله غلطک ورق را از روی قلع برمیدارند و با سرعت معینی از حمام خارج میکنند. در این زمان آن را در درون کوره تنش زدایی قرار میدهند. در این کوره شیشه سخت و سرد خواهد شد. با تمام این اوصاف نوار شیشهای در مرحله آخر بازرسی میگردد تا معایب آن شناسایی شود و در صورت نبود هیچ گونه ایرادی نوار شیشهای بریده خواهد شد.
انواع شیشه فلوت
شیشههای فلوت نیز به نوبه خود دارای انواع مختلفی هستند که در این بخش به شرح آنها میپردازیم.
- شیشه فلوت رنگی
- شیشه فلوت دوجداره
مزایای شیشه فلوت
از جمله مزایایی که میتوان برای آن نام برد کیفیت این دسته از شیشه ها میباشد. از طرفی همان گونه که در مطالب فوق به آن اشاره کردیم شیشههای فلوت عایق صدا و دما هستند. همچنین میتوان از آنها در دکوراسیون داخلی نیز بهره برد چرا که دکوراسیونی شیک و مدرن را به فضا میبخشند.
مزایای شیشه فلوت نسبت به شیشههای تخت
میتوان برای آن این گونه اظهار داشت که شیشههای فلوت نسبت به شیشههای تخت مقاومتر هستند. همچنین شیشههای تخت نسبت به شیشههای فلوت شفافیت آنچنانی ندارند. از طرفی شیشههای تخت به مرور زمان کیفیت خود را از دست میدهند در حالی که شیشههای فلوت این گونه نیستند.
تنها عیبی که به این گونه از شیشهها وارد است صاف و تخت آن میباشد، چرا که در این حالت موارد استفاده از آنها بسیار محدود خواهد شد. همچنین در مواردی که نیاز است شیشه حالت خمیدگی داشته باشد نمیتوان از این نوع از شیشهها بهره برد.
سخنی با شما
شیشههای فلوت نیز طرفداران خاص خود را داراست. در این مقاله سعی ما بر آن بود که شما را با این نوع از شیشهها آشنا کنیم و اطلاعاتی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم. امید است که مطالب فوق برای شما مفید و آموزنده باشد.
مقاله مرتبط پارتیشن شیشه ای اداری
در صورتی که تمایل دارید که محیط اداری خودتون رو با پارتیشن اداری تفکیک کنید ولی نگرانیهای زیر دارید:
- آیا پارتیشن شیشهای در دکوراسیون محیط اداری موثر است؟
- چگونه با پارتیشن اداری از کاهش نور جلوگیری کنیم؟
- تاثیر پارتیشن اداری بر راندمان کاری کارمندان
مقاله ما با عنوان «تاثیر پارتیشن شیشه ای در دکوراسیون محیط اداری» از دست ندهید.
مروری کوتاه بر این مقاله
تشکر میکنیم از شما که تا اینجا با ما همراه بودی در ادامه به صورت پرسش و پاسخ با شما هستم تا مروری کوتاهی بر عناوین این مقاله داشته باشیم:
قبل از هر کاری بهتر است بدانیم تعریف پارتیشن شیشهای چه میباشد و به چه منظور مورد استفاده قرار میگیرد. پارتیشن همان دیوار جداکننده است که به منظور تفکیکسازی فضا و استفادهی حداکثری از محیط ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. این پارتیشنها باعث میشود، شما از یک محیط مینیمال با طراحی مدرن برخوردار شوید.
همچنین ورود نور به داخل فضا، روشنایی دلخواه شما را ایجاد کرده و دسترسی و کنترل به محیط اطراف را فراهم میکند. در واقع این پارتیشنها به طراحان و معماران اجازه میدهد تا بدون محدود کردن محل انتشار نور، به تقسیم بندی محیط داخلی بپردازند.
- پارتیشن ثابت و متحرک
- پارتیشن تکجداره و دوجداره
- پارتیشن فرم لس
- پارتیشن فریم دار
- پارتیشن شیشهای هوشمند
- پارتیشن ریلی
- پارتیشن رنگی، مات و طرحدار
امروزه به دلیل محدود شدن فضاها، استفاده از این پارتیشنها بسیار اهمیت پیدا کرده است. از این رو به دلیل جایگیری کم، جایگزین خوبی برای دیوارهای بتنی و آجری هستند.
تا کنون تنها یک ایراد را به این سازههای شیشهای نسبت دادهاند و آن هم این است که با توجه به شفاف بودن شیشهها، حریم خصوصی افراد زیر سوال میرود. در این باره باید گفت که میتوانید شیشههای مات را جایگزین شیشههای شفاف کنید، در این حالت حریم خصوصی اشخاص نیز حفظ میگردد.
در سالهای اخیر سازههایی که از طراحی زیبا برخوردار بودند، در فرآیند ساخت آنها از متریال شیشه به وفور استفاده شده بود. مهمترین نکتهای که باید در نصب این شیشهها رعایت شود توجه به نکات ایمنی در حین نصب آن میباشد.
همچنین شما باید اطلاعات کافی درباره «انواع شیشه و کاربرد آنها چیست» داشته باشید تا در انتخاب شیشه مناسب دچار سردرگمی نشوید.