معرفی شیشه رفلکس و انواع آن

انواع شیشه های رفلکس چیست ؟ - شیشه رفلکس دیجی کالا

شیشه رفلکس یا انعکاسی (Reflective glass) شیشه ای آنیل شده یا استاندارد است که دارای لایه نازکی از پوشش فلزی یا اکسید فلزی است. از آنجایی که این پوشش تنها به یک طرف شیشه اعمال می شود، ظاهری آینه مانند دارد. این پوشش بازتابنده در طول فرآیند شناور برای افزایش میزان گرمای بازتاب شده توسط شیشه اعمال می شود.

به عبارت دیگر شیشه رفلکس به شیشه‌ای گفته می‌شود که می‌تواند نور خورشید را تا ۳۷ درصد منعکس کند. میزان عبور نور خورشید از این شیشه بین ۶۱ تا ۶۳ درصد می‌باشد. تشخیص این نوع از شیشه‌ها با انواع دیگر بسیار آسان است، زیرا این دسته از شیشه‌ها مانند یک آینه عمل می‌کنند.

شیشه‌های‌ رفلکس به این دلیل قابلیت بازتاب شوندگی دارند که توسط انواعی از فلز‌ها و اکسیدهای فلزی به صورت یک لایه نازک پوشش داده شده‌اند.

عملکرد آینه مانند شیشه‌های‌‌ رفلکس ناشی از انعکاس نور خورشید است. شیشه‌های‌‌ رفلکس را می‌توان به عنوان یکی از پرکاربردترین شیشه‌های ساختمانی در نظر گرفت. این نوع از شیشه‌ها هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

فهرست مطالب

تفاوت شیشه رفلکس با شیشه معمولی چیست؟

آیا با شیشه های رفلکس آشنا هستی؟ امروزه انواع شیشه ساختمانی در ساختمان سازی اهمیت زیادی دارد که توسط متخصصین این حوزه اجرا می‌گردد. شیشه‌ یکی از مصالح پر کاربرد در ساخت‌ و سازها می‌باشد. هر چند این ماده در گذشته بیشتر جنبه تزئینی داشت، امّا با پیشرفت صنعت و تکنولوژی کارایی آنها نیز بیشتر شده است

شیشه‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند و کارایی هر یک از آن‌ها با دیگری متفاوت است. هر چند که شیشه‌ها در انواع گوناگونی ساخته می‌شوند، امّا همه آنها یک ویژگی مشترک دارند که می‌توانند نور را از خود عبور می‌دهند. اما چیزی که شیشه رفلکس را از انواع شیشه‌های معمولی جدا می کند درصد جذب نور و قابلیت انعکاس آین‌ه‌ای آن است.

شیشه رفلکس چگونه ساخته می‌شود؟

بطور کلی شیشه، زیر نظر متخصصان از ترکیب‌ مواد اولیه‌ای ساخته می‌شوند که عبارتند از:

تمامی مواد ذکر شده برای ساخت شیشه‌های‌‌ شفاف به کار گرفته می‌شوند. امّا برای ساخت انواع شیشه‌های‌ رنگی به ترکیبات دیگری نیاز است که عبارتند از:

همچنین برای ساخت شیشه‌های رفلکس یک لایه نازک از فلزیات‌‌ و آلیاژ‌های مختلف بر روی شیشه‌های‌‌ معمولی کشیده می‌شود.

انواع شیشه‌های رفلکس کدامند؟

شیشه‌های رفلکس نیز به نوبه خود در انواع مختلفی تولید می‌شوند. همچنین شیشه رفلکس می‌تواند به همراه شیشه هوشمند به کار رود. در ادامه جالب است بدانید شیشه های انعکاسی ویژگی‌هایی دارند که مناسب شرایط‌های گوناگون است. در این بخش به شرح انواع شیشه‌های رفلکس می‌پردازیم.

۱. شیشه رفلکس دوجداره

در ساخت این دسته از شیشه‌ها دو نوع شیشه به کار می‌رود، از این رو ضخامت آنها نسبت به نمونه‌های معمولی بیشتر است. در نمای خارجی و نمای داخلی این نوع شیشه، به ترتیب از شیشه رفلکس و شیشه ساده ساخته می‌شود. همچنین باید توجه داشته باشید که در هنگام نصب، طرف آینه‌ای شیشه به سمت داخل و طرف رنگی به سمت بیرون قرار گیرد.

۲. شیشه رفلکس لمینت

این نوع از شیشه‌ها از دو شیشه رفلکس رنگی و لایه‌های مایع سی جی پی و پی وی بی ساخته می‌شوند. شیشه‌ها‌ی‌ نشکن رفلکس در هنگام شکستن به دلیل مواد اولیه به کار رفته، ذرات آن خرد نشده و به همدیگر می‌چسبند. از این رو در مکان‌هایی که احتمال شکستگی وجود دارد، بهترین گزینه استفاده از شیشه‌هایی رفلکس لمینت می‌باشد.

۳. شیشه رفلکس سکوریت

برای اینکه شیشه‌های سکوریت ساخته شوند، باید بطور ناگهانی حرارت داده شده و سرد شوند. از این رو این شیشه‌ها در برابر ضربه و حرارت بسیار مقاوم بوده و به راحتی شکسته نمی‌شوند. این شیشه‌ها در اثر شکستن به قطعات ریز تبدیل می‌شوند. این قطعات لبه‌ی چندان تیزی نداشته و صدمه و جراحت زیادی به اطراف وارد نمی‌کنند.

۴. شیشه رفلکس هوشمند

طرز کار شیشه‌ رفلکس هوشمند بدین گونه است که به وسیله یک ریموت، شیشه از حالت براق به مات و همچنین از مات به براق تغییر حالت می‌دهد. این دسته از شیشه‌های رفلکس به دلیل کار کردن با نیروی برق در صورت نبود جریان برق از کار می‌ایستند.

۵. شیشه رفلکس سوپر

شیشه رفلکس سوپر به شیشه‌هایی گفته می‌شود که درصد آینه‌ای آن‌ها زیاد است. به تبع این شیشه‌های‌ رفلکس با این ویژگی به صورت سفارشی تولید می‌شوند. پس قیمت‌ آنها نیز نسبت به انواع دیگر بیشتر می‌باشد. این دسته از شیشه‌‌ها بیشتر در پروژه‌های علمی و پژوهشی کاربرد دارند.

۶. شیشه رفلکس ۱۰ مبل خم

این دسته از شیشه‌ها دارای طرحی ویژه هستند. بدین صورت که برای ساخت آن‌ها باید ابتدا شیشه‌ رفلکس را در ابعاد مشخصی برش داد. سپس شیشه برش داده شده را همراه قالب فلزی که دارای خم مشخصی است، داخل کوره قرار می‌دهند.

 

۷. شیشه رفلکس دودی

این دسته از شیشه‌ها دارای رنگ‌های مختلفی هستند که شیشه رفلکس دودی نیز یکی از آنها است. استفاده از این نوع شیشه‌ها برای پنجره‌ها رایج می‌باشد. شاید مهمترین عامل که باعث حفظ حریم شخصی می‌شود، رنگ دودی آن باشد.

دو نوع شیشه تیره رنگ رفلکس وجود دارد که در بسیاری موارد این دو نمونه را یک محصول تلقی می‌کنند. شیشه‌های‌ برنز و دودی، هر دو تیره رنگ هستند با این تفاوت که شیشه‌های‌ دودی مایل به رنگ مشکی و شیشه‌های‌‌ برنزی مایل به رنگ قهوه‌ای تیره هستند.

 

۸. شیشه رفلکس ساده

به طور کلی شیشه‌هایی رفلکس در هنگام استفاده متمایل به یکی از رنگ‌های موجود هستند. امّا شیشه‌های‌‌ رفلکس ساده به هیچ رنگی تمایل ندارند به عبارتی آن‌ها بی‌رنگ می‌باشند. در هنگام تابش نور به آن‌ها و انعکاس امواج، این دسته از شیشه‌ها همانند یک آینه عمل می‌کنند.

شیشه‌هایی رفلکس ساده در دو نوع تولید می‌شوند. دسته اول شیشه‌هایی هستند که درصد آینه‌ای بودن آنها ۳۰ درصد است، این نوع از شیشه‌ها نمی‌توانند تصویری واضح ارائه دهند. دسته دوم شیشه‌هایی هستند که درصد آینه‌ای بودن آنها ۵۰ درصد است. این نوع از شیشه‌ها به دلیل بالا بودن درصد آینه‌ای، تصویری واضح ارائه می‌دهند.

مزایای شیشه رفلکس چیست ؟

شیشه‌هایی رفلکس دارای مزیت‌هایی هستند که در ۴ دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند. از مزایای آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انعکاس درصدی از اشعه‌های خورشیدی
  • کاهش حرارت محیط داخلی
  • حفظ انرژی
  • حفظ حریم شخصی
  • رنگ های مختلف

۱. انعکاس درصدی از اشعه‌های خورشیدی

این نوع از شیشه‌ها این قابلیت را دارند که نور را منعکس کنند. امّا می‌توانند تنها درصدی از آن‌ها را بازتاب نمایند و از عبور نور مرئی جلوگیری نمی‌کنند. اشعه‌های مادون قرمز و UV خورشید توسط شیشه‌هایی رفلکس جذب می‌شوند و سپس منعکس می‌شوند.

 

۲. کاهش حرارت محیط داخلی

هنگامی که اشعه‌های مادون قرمز خورشید از یک لایه شیشه عبور می‌کنند، طول موج آن‌ها تغییر می‌کند. در این حالت با تغییر طول موج اشعه‌ها‌، آن‌ها نمی‌توانند از محیط خارج شوند. اتفاقی که در این لحظه رخ می‌دهد، افزایش حرارت محیط به دلیل محبوس شدن اشعه‌ها ‌‌می‌باشد. با استفاده از شیشه‌هایی رفلکس درصد حرارت محیط به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل استفاده آن در صنعت شیشه ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

۳. حفظ انرژی

هنگامی که دمای محیط به دلیل ورود اشعه‌های خورشیدی افزایش پیدا می‌کند، به طبع آن استفاده از وسایل تعدیل کننده هوا نیز افزایش می‌یابد. به طور معمول این نوع از دستگاه‌ها با نیروی برق کار می‌کنند. با افزایش مداوم دمای محیط و استفاده مکرر از دستگاه‌های مذکور، از انرژی برق استفاده زیادی می‌شود که در نهایت به هدر رفتن انرژی می‌انجامد.

 

۴. حفظ حریم شخصی

شیشه‌هایی رفلکس نور تابیده شده را بازتاب می‌کنند و باعث ایجاد نمای آینه‌ای می‌شوند، با این حساب نمی‌توان از فضای بیرونی به فضای داخلی دید داشت.

 

۵. شیشه رفلکس دارای رنگ های متنوع می باشد

خوشبختانه شیشه رفلکس دارای رنگ های مختلفی می‌باشد و نسبت به محیطی که نصب می‌شود یا سلیقه خود می‌توانید هریک را انتخاب کنید.

معایب شیشه رفلکس چیست ؟

همان‌طور که در بخش قبلی به آن اشاره کردیم، با استفاده از شیشه‌های رفلکس نمی‌توان از بیرون، فضای داخلی را مشاهده کرد. همین امر سبب حفظ حریم شخصی افراد می‌شود‌، اما توجه داشته باشید که این قابلیت تنها در روز وجود دارد و در هنگام شب فضای داخلی قابل مشاهده می‌باشد. در موارد استثنا نیز ممکن است در طول روز به حجم زیادی از نور خورشید نیاز داشته باشید ، در این گونه موارد بهتر است از خرید شیشه‌های‌ رفلکس صرف نظر کنید.

همچنین ممکن است برخی از افراد به روشنایی حاصل از نور خورشید در محیط خانه علاقه داشته باشند. در این وضعیت نیز استفاده از شیشه‌های رفلکس گزینه مناسبی نیست. چرا که این نوع از شیشه‌ها نسبت به شیشه‌های‌ معمولی روشنایی کمتری را برای خانه‌ فراهم می‌کنند.

شیشه رفلکس چه کاربردهایی دارد؟

هر کدام از انواع شیشه‌های‌‌ رفلکس ذکر شده در بخش قبلی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که ویژگی منحصر به فرد آن‌‌ها کارایی آن‌ها را رقم می‌زند.

  • به علت این که شیشه‌های‌‌ رفلکس تنوع رنگی گسترده‌ای دارند، اکثرا معماران از آن‌ها برای نمای خارجی ساختمان‌ها استفاده می کنند. از رنگ‌های موجود برای شیشه‌های‌‌ رفلکس می‌توان به آبی، سبز، خاکستری، برنزی، نقره‌ای، طلایی، دودی و مسی اشاره کرد. در صورتی که در انتخاب خود مردد هستید پیشنهاد می‌کنیم با بهترین رنگ شیشه رفلکس آشنا شوید.
  • شیشه‌های رفلکس در اتاق بازجویی نیز استفاده می‌شود. با تعبیه این دسته از شیشه‌های رفلکس در اتاق متهمین، بازجوشوندگان نمی‌توانند افراد پشت شیشه را ببیند، اما افراد مذکور می‌توانند متهمین را مشاهده کنند.
  • این نوع از شیشه‌ها نور خورشید را منعکس می‌کنند. همچنین با بازتاب نور خورشید، از ورود گرما و اشعه فرابنفش به درون فضای داخلی جلوگیری می‌کنند.
  • استفاده از آن‌ها باعث می شود که در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنیم. چرا که شیشه‌های رفلکس همانند یک عایق عمل می‌کنند و از هدر رفتن سرما و گرمای محیط پیشگیری می‌نمایند.
  • به طور معمول نور فضای داخلی ساختمان نسبت به فضای بیرونی بیشتر است. در این حالت افراد بیرون از ساختمان نمی‌توانند فضای داخلی ساختمان را ببینند و بدین طریق حریم خصوصی افراد حفظ می‌شود.

 فراموش نکنید که جهت سفارش شیشه‌های رفلکس باید یک تیم متخصص در محل پروژه حاضر شده و ابعاد را به درستی اندازه‌گیری کنند. پس از اندازه گیری دقیق باید شیشه، نوع ابزار و یراق آلات مشخص شود. از آن جهت که شیشه‌های‌‌ رفلکس در انواع مختلفی تولید می‌شوند. همچنین در این مقاله سعی داشتیم با ذکر نکات مهم، شما را در انتخاب درست انواع شیشه‌ی رفلکس یاری کنیم.

مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button