وقتی برای اولین بار یک بنایی را میبینیم وضعیت ظاهری آن برایمان خیلی مهم است. همانطور که میدانید استفاده از شیشه به دکوراسیون ساختمانها و مکانهای اداری، نمای خیلی زیبایی میدهد. یکی از نماهای شیشهای موجود در بازار، نمای کرتین وال یا لامل است که نمای شیشهای بسیار زیبایی میباشد. موضوع این مطلب ما نیز این است که نمای کرتین وال چیست و مزایا و کاربرد آنها کدام است.
فهرست مطالب
نمای کرتین وال یا لامل چیست؟
نمای کرتین وال یکی از نماهای شیشهای محبوب و زیبا میباشد که ساختار آن به صورت ایستایی است. یعنی اینکه وزنی که شیشههای به کار رفته در ساختار نما دارد بر روی سازههایی که با آن ساخته شده است میافتد. این سازهها همان لامل ها هستند که از جنس آلومینیوم میباشند و به دو صورت افقی و عمودی به کار میرون. این لاملها شیشهها را بین خود نگه میدارند و کمک میکنند که شیشهها به صورت ایستاده بمانند.
کاربرد نمای کرتین وال یا لامل چیست؟
از کاربرد نمای کرتین وال یا لامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- زیبایی در نمای کرتین وال یا لامل
- انتقال نور بالا در این نما
- حفاظت و امنیت بالا
- مقاومت بالای سازه
زیبایی در نمای کرتین وال یا لامل
قطعاً اصلیترین دلیلی کرتین وال به آن دلیل کاربرد دارد زیبایی دادن به فضا میباشد. کرتین وال میتواند در همه نماها و ساختمانها استفاده شود. با تغییر رنگ شیشه کرتین وال میتوان دکوراسیون را به سلیقه خود درآورد. حتی میتوان شکل هندسی آن را به سلیقه خود درآورد، مثلاً میتوان به شکلهای منحنی و یا هرمی و… استفاده کرد.
انتقال نور بالا و کاهش مصرف برق
همانطور که گفتیم جنس سازه کرتین وال از شیشه است، بنابراین نور به راحتی به فضا عبور میکند و به راحتی میتوان از نور طبیعی استفاده کرد. حتی میتوان بالای شیشه را دو درجه شیبدار کرد تا نور طبیعی به راحتی عبور کند و فضا را روشن کند. برای اینکه نور را کنترل کنید میتوانید از شیشه رفلکس و رنگی هم استفاده کنید تا بتوانید نور مورد نظر خود را تنظیم کنید.
حفاظت
کرتین وال میتواند بنا را از گرد و غبار، آب باران، سروصدا محافظت کند. حتی میتواند از عبور فیزیکی هر چیزی مانند حشرات و حیوانات جلوگیری کند. اگر از این شیشهها در پیادهروها استفاده شده است، از افراد در مقابل نور و آلودگی و بارش نیز محافظت خواهد کرد. از کرتین والها در خیابانها برای ایستگاه وسیلههای نقلیه استفاده میشود که مردم از نور خورشید و سر و صدا در امان باشند. استفاده از کرتین وال در یک مکان باعث میشود که دمای محیط کنترل شود و بتوانید در هوای سرد و هوای گرم دمای محیط را به راحتی به معیار دلخواهتان برسانید.
انواع نمای کرتین وال یا لامل چیست؟
در ساخت لامل کرتینوالها و در سیستم آنها تفاوتهایی وجود دارد که همین مورد باعث شده است که انواع مختلفی داشته باشند که در ادامه به انواع آن اشاره خواهیم کرد:
- نمای کرتین وال به صورت فیسکپ یا همان face cap: در این مورد وقتی که لاملها به صورت عمودی و افقی ساخته شد، شیشه در بین اینها قرار میگیرد و سپس در پوش شیشهها در مکان خود محکمتر میشود. همچنین از آنجایی که معنی کلمه cap، درپوش میباشد این نام به این مورد داده شده است.
- نمای کرتین وال به صورت فریملس یا همان frameless: در این نوع از کرتین والها برخلاف نوع اول بعد از قرار دادن شیشه در بین لاملها، دیگر برای تثبیت شدن آن از درپوش استفاده نمیشود و از چسب مخصوص برای این کار استفاده میشود.
- نمای کرتین وال به صورت سمی فریم لس یا همان semi frameless: در این مورد از کرتین وال میتوان به یک طرف در پوش وصل کرد و به طرف دیگر چسب زد تا شیشهها محکم شوند.
مزایای نمای کرتین وال یا لامل چیست؟
از آنجایی که در توضیح کاربرد نمای کرتین وال به برخی از مزایای آن اشاره کردیم، به راحتی میتوانید خیلی از آنها را حدس بزنید. همانطور که گفتیم از اصلیترین مزایای آن میتوان به زیبایی و تغییر دکوراسیون، جلوگیری کردن از آلودگی و عبور بارش، جلوگیری از عبور سر و صدا و همچنین جلوگیری از عبور جانوران و حشرات و… اشاره کرد.
کسانی که به دنبال ساخت یک ساختمان تجاری و مسکونی با دکوراسیون خاص هستند، میتوانیم به آنها نمای کرتین وال را پیشنهاد کنیم. همچنین با توجه به اینکه کیفیت سازههای آن بسیار معتبر است، میتواند در مقابل زلزله و ضربه نیز مقاوم باشد و اگر از شیشههای خوب استفاده شود در مقابل آتشسوزی نیز مقاومت بالایی خواهد داشت. همانطور که گفتیم با تغییر شکل و شیشه آن، میتوان ظاهر آن را هر چه بیشتر زیباتر کرد.
معایب نمای کرتین وال یا لامل چیست؟
با توجه به این که کرتین وال مزایای زیادی دارد چند عیب کوچک نیز دارد که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد:
هزینه لازم برای ساخت این نما و سازههایش میتواند زیاد باشد و برای هرکسی مناسب نباشد. در مواقع ساخت و نصب این نما اگر در شرایط جوی نامناسب انجام شود دشوار خواهد بود. چون اگر فضا باز باشد کار شما با تاخیر روبهرو میشود و زمان نصب کرتین وال طولانی خواهد بود. برای همین هرچه زمان طولانیتر شود، هزینههای نصب نیز بالاتر میرود. همچنین برای نصب نمای کرتین وال به یک گروه متخصص نیاز است و کار تازهکاران نیست و اگر با دقت و مهارت لازم نصب نشود قطعاً تخریب خواهد شد و میتواند خسارات جاتی و مالی در پی داشته باشد.
کلام آخر
در این مطلب موضوع بحث ما نمای شیشهای کرتین وال با سازههای لامل بود که به مکان زیبایی بینظیری میدهد. همچنین همانطور که اشاره کردیم نصب آن حتما باید به دستان کسانی که مهارت دارند سپرده شود تا به نحو احسن نصب شود و علاوه بر زیبایی شما را از نظر مقاومت نیز خاطر جمع کند. از این رو کسانی که میخواهند یک مکان متفاوت را طراحی کنند به استفاده از این نما دعوت میکنیم.
آیا با شرکت شیشه ساختمانی زیما آشنا هستی، نمونه کارهای ما به تنهایی پاسخگوی تجربه و تخصص ماست در کنار شماییم برای زیباسازی محیط منزل و کار شما. جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتونید از طریق تماس تلفنی، واتساپ یا پر کردن فرم ذیل با ما در ارتباط باشید.