دودبند شیشه ای

درب‌های شیشه‌های ضدحریق (Fireproof glass doors) در مقابل حرارت بسیار مقاوم هستند و در برابر خطرات بسیاری از جمله آتش‌سوزی می‌توانند بسیار مناسب باشند.

درب‌های ضدحریق درب‌هایی هستند که در مقابل حرارت مقاوم می‌باشند. یعنی در مقابل حرارت تا زمان حدوداً ۱ یا ۲ ساعت مقاوم عمل می‌کنند و از خطراتی همانند گسترش یافتن آتش‌ در فضای باز جلوگیری می‌کنند.

 این‌گونه درب‌ها برای مشاغل پرخطری همانند آتش‌نشانی مناسب است، چرا که بیشتر اوقات خود را با آتش‌ سر و کار دارند. پس درب دودبند و ضدحریق برای آنها می‌تواند مفید واقع شود و از بیشتر خطرات جلوگیری کند.

همچنین می‌توانید از دودبند شیشه‌ای در راه‌ پله‌ها یا پارتیشن بندی ادارات استفاده کنید تا ایمنی محل سکونت خود را افزایش دهید.

فهرست مطالب

ضوابط درب دودبند آتش‌نشانی یا ضد‌ حریق چیست؟

همانطور که گفته شد درب‌های ضد حریق از مقاومت بالایی برخوردار هستند. روی درب‌های ضد حریق پس از ساخته شدن، آزمایشات متفاوتی انجام می‌گیرد که بتوان مقاومت آن را اندازه‌گیری کرد. همچنین درصد این مقاومت بر روی آن به صورت مشخصی یادداشت می‌شود، چون در برخی از اماکن به درب ضد حریق مقاوم‌تری احتیاج است.

 از درب‌های ضدحریق می‌توان برای خروج بهتر و راحت‌تر استفاده نمود مثلاً با استفاده از این درب‌ها در پله‌ها و آسانسورها می‌توان امنیت یک مکان را برای خروج از آتش‌سوزی بالا برد. همچنین این درب‌ها دارای ضوابطی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  1. هر یک از اجزای این درب‌ها باید مورد تایید سازمان کنترل استاندارد قرار بگیرد و از استاندارد کافی برخوردار باشد.
  2. دودبندها برای ساختمان‌های حداقل چهار طبقه و حداقل ارتفاع ۱۵ متر قابل اجراست.
  3. معمولا طریقه باز بسته شدن این درب‌ها بصورت تک لگه بوده و در صورت باز شدن بصورت دو لگه نباید بیشتر از ۱۲۰ سانتی‌متر باشد.
  4. در هنگام نصب باید به تراز بودن درب‌ها توجه شود یعنی هر دو سطح داخلی و بیرونی در یک سطح قرار گیرند.
  5. اگر برای این درب‌ها از قفل استفاده می‌شود کلید آن باید در اختیار تمام ساکنین ساختمان قرار گیرد.

جنس درب دودبند

 با پیشرفت علم، رفته رفته مصالح ضد حریق جای مصالح قدیمی دیگر را در ساختمان‌سازی‌ گرفته است. درب شیشه ای هم یکی از آنهاست که از جنس شیشه سکوریت و ضدحریق می‌باشد. این دودبند از نظر مقاومت بسیار مقاوم می‌باشد و این توانایی را دارند که دماهای ۲۵۰ درجه بالای صفر و یا ۸۰ درجه زیر صفر را تحمل کنند.

این شیشه‌ها به اندازه ده میل و با یراق‌هایی از جنس فلز و در رنگ طلایی و نقره‌ای قابل استفاده می‌باشد. اکثر این شیشه‌ها به حالت براق و شفاف استفاده می‌شوند، ولی علاقه‌مندان می‌توانند آنها را به حالت دودی و مات هم سفارش دهند.

کاربردها و استفاده درب دودبند ضدحریق

برای آنکه یک شیشه ضد آتش شود در فرآیند تولید، به مواد اولیه آن اکسید بوریک اضافه می‌شود. همچنین سیلیس استفاده شده در تولید این شیشه‌ها کمی بیشتر از شیشه‌های معمولی می‌باشد. از این شیشه بیشتر در مکان‌هایی که در معرض آتش قرار دارند استفاده می‌شود.

درب دودبند در مکان‌های مختلفی می‌تواند کاربرد داشته باشد. برای مثال در ساختمان‌ها  برای مکان‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. اصلی‌ترین کاربرد درب دودبند راه‌پله و راهروها می‌باشد که امنیت فراوانی برای ساختمان فراهم می‌آورد.

مثلاً در راهروهای ساختمان‌های مهم مانند بیمارستان‌ها، برج‌ها و… می‌توان با استفاده از درب دودبند، امنیت بیشتری به ساختمان داد و از عبور گرد و غبار به داخل راه‌پله جلوگیری کرد. همچنین می‌توان از عبور آتش سوزی و دود جلوگیری کرد و یا بین طبقات مکانی خصوصی تشکیل داد. همچنین شیشه سکوریت در مقابل حوادث و آتش سوزی می تواند کمک کننده باشد.

درب دودبند در مکان‌های مختلف از جمله موارد زیر قابل نصب و استفاده است:

  1. درب‌های اضطراری در خروجی ساختمان‌ها
  2. راه‌پله‌های اضطراری
  3. پاگرد‌ها
  4. بیمارستا‌ن‌های مختلف
  5. فرودگاه‌های شهر
  6. سالن‌های بزرگ همانند سالن سینما و تئاتر
  7. استادیوم‌های ورزشی
  8. آزمایشگاه‌های مختلف
  9. ساختمان‌های مسکونی و اداری
  10. پاساژها و بازارها
  11. نیروگاه و پالایشگاه‌ها و….

ابعاد درب دودبند

ابعاد درب دودبند باید مورد تایید سازمان آتش‌نشانی قرار بگیرد و این ابعاد در مکان‌های مختلف متفاوت است. برای مثال ابعاد ۲۱۰ در ۱۱۰ به صورت پشت تا پشت درب و یا  ابعاد ۲۱۰ در ۱۰۵ برای پشت تا پشت چهار چوب درب مورد تایید سازمان آتش‌نشانی می‌باشد.

البته افراد می‌توانند از ابعاد غیر استاندارد نیز استفاده کنند که آن نیز باید مورد تایید سازمان آتش‌نشانی قرار گیرد. ولی برای ساخت ابعاد غیر استاندارد زمان بیشتری لازم است تا با معیارهای مناسب همخوانی داشته و خطری را در پی نداشته باشد.

نحوه نصب درب ضد حریق

نکاتی در باب نحوه نصب درب ضد حریق وجود دارد که بایستی به آنها توجه گردد. نصب درب ضد حریق باید توسط افراد متخصص انجام گیرد چرا که در صورت وجود کمترین قصور، ممکن است صدمات جبران ناپذیری داشته باشد. در این بحث با دو نوع روش مختلف می‌توانیم درب‌های ضد حریق را نصب نماییم.


۱.روش رول بوت

طریقه نصب به روش رول بوت بدین شرح است که در وهله اول باید بخش‌های داخلی قاب را آماده نمایید. در آماده سازی آن باید به اندازه ۱۵ سانتی متر با ملات سیمان بخش‌های داخلی آستر سازی شوند. اگر آستر سازی به درستی صورت نگیرد، این امکان وجود دارد که در هنگام نصب، پیچشی رخ دهد. از این رو قبل از آن که برای نصب اقدام کنید، باید سطح زیر سازی شده را صاف نمایید.

قبل از قرار دادن درب در محل مورد نظر از تراز استفاده کنید. در روی چهارچوب سوراخ‌هایی ایجاد شده است که متناسب و هماهنگ با آن سوراخ‌ها، دیوار را در امتداد آنها سوراخ نمایید. سپس رول بوت‌ها را در مکان‌های سوراخ شده وارد کنید. پس از آن‌ درب‌ها را به وسیله لولا به فریم انتظار متصل نمایید.

۲. روش جوش دادن

در اولین گام باید در بخشی از درب که باله وجود ندارد وارد چهارچوب نموده و سپس در محل تعیین شده آن را تراز نمایید. در قسمت داخلی چهارچوب سوراخ‌هایی تعبیه شده است که بایستی با چند خال جوش، درب را به آن سوراخ‌ها جوش بزنید تا به صورت کامل نصب گردند‌‌‌. در این روش زیر سازی سطح، بعد از نصب درب صورت می‌گیرد.

.
مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button