شیشه لمینت یا شیشه نشکن چیست و چه کاربردی دارد؟

مزایا، معایب و انواع شیشه نشکن چیست ؟ - شرکت ساختمانی زیما

شیشه لمینت، شیشه‌ای بسیار مقاوم و محکم است که در برابر ضربه امکان شکستگی و ریزش آن بسیار ناچیز می‌باشد. به شیشه نشکن شیشه سکوریت هم می‌گویند. شیشه‌های نشکن به دلیل داشتن استحکام بالا، در صنایع مختلف بکار گرفته می‌شوند. این شیشه‌ها به علت نوع و مراحل ساخت آن نسبت به شیشه‌های معمولی محکم‌تر هستند.

فهرست مطالب

شیشه نشکن پلاستیکی یا پلکسی گلس چیست ؟

شیشه نشکن پلاستیکی که با نام طلق شیشه‌ای نشکن هم از آن یاد می‌شود، نوعی ورق پلکسی گلس است. پلکسی گلس همان ورقه‌های پلاستیکی و نشکن هستند که ظاهر آن‌ها شبیه به شیشه است. پلکسی گلاس در برابر ضربه و تغییرات آب و هوایی دوام بیشتری دارد. در مقابل آتش و حرارت تغییر شکل نداده و قیمت مناسبی دارد. همچنین این ورقه‌ها از نظر وزن هم سبک هستند. از جمله کاربرد‌های پلکسی گلاس می‌توان به مواردی همچون: ساخت ماکت، ساخت کلاه ایمنی، عینک‌های طبی، ساخت کاردستی و خیلی کارهای دیگر اشاره کرد.

مزایای شیشه لمینت ساختمانی چیست؟

استحکام شیشه‌های نشکن در مقابل ضربه و به راحتی شکسته نشدن آن‌ها، از مهمترین مزایای شیشه ساختمانی بشمار می‌آید. همچنین از دیگر مزایای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. زیبایی و جذابیت منحصر به فرد
  2. عایق بودن شیشه‌ها (همان شیشه‌های دوجداره‌ای که از هدر رفتن گرما جلوگیری می‌کنند)
  3. این شیشه‌ها در صورت شکستن فقط ترک می‌خورند و قطعات آن نوک تیز و خطرناک نخواهد بود.
  4. در برابر حرارت مقاوم بوده و تغییر شکل نمی‌دهند.
  5. در مقابل حوادثی همچون سیل و زلزله کمترین آسیب را دارند.
  6. دارای تائیدیه و استاندارد‌های بین‌المللی هستند.
  7. در انواع طرح‌ها و رنگ‌ها تولید می‌شوند.

لمینت

معایب شیشه‌های نشکن یا لمینت چیست؟

شیشه‌های لمینت باید توسط فردی با تجربه و کاردان برش زده و اندازه‌گیری شوند. چون اگر در اندازه‌گیری و برش این نوع شیشه‌ها خطا یا اشتباهی رخ بدهد، به هیچ عنوان این خطا را نمی‌توان اصلاح کرد.

شیشه‌های نشکن نسبت به شیشه‌های معمولی مقاوم‌ترند امّا گوشه‌ها و لبه‌های آن بسیار حساس است و با کوچکترین ضربه می‌تواند شکسته و فرو بریزد. از دیگر عیب‌های این شیشه‌ها قیمت بالای آن نسبت به شیشه‌های معمولی است. این قیمت بالا باعث می‌شود از این شیشه‌ها فقط در مواردی استفاده کرد که امکان شکستن شیشه در آن زیاد است.

شیشه نشکن چگونه ساخته می‌شود؟

شیشه یکی از اکتشافات بشر در گذشته بوده است که مراحل ساخت مربوط به خودش را دارد. مراحل ساخت شیشه نشکن به این ترتیب می‌باشد: در این روش به دو نوع کوره نیازمندیم، کوره افقی و کوره‌ی عمودی. که کوره‌های افقی نسبت به کوره‌های عمودی کاربرد بیشتری دارند. 

ابتدا کوره را تا دمای ۷۰۰ درجه سانتی گراد گرم می‌کنند سپس شیشه‌ها را در اندازه‌های مورد نظر برش زده و در این کوره‌های از قبل گرم شده قرار می‌دهند تا دمای شیشه در تمام نقاط یکسان شود. شیشه‌های درون کوره به صورت خمیری در می‌آیند.

حال شیشه‌های خمیری شده را از کوره درآورده و با سرعت با دستگاه‌های مخصوصی سرد می‌کنند. چون لایه‌ی بیرونی شیشه زودتر و بیشتر سرد می‌شود، باعث مقاومت زیاد در شیشه‌های نشکن می‌گردد.

قیمت شیشه نشکن لمینت

شیشه‌های لمینت  از محکمترین نوع شیشه به شمار می‌آیند. از این شیشه‌ها در جاهای خاصی استفاده می‌شود، چون نسبت به ضربه مقاومت بی‌نظیری دارند. قیمت این شیشه‌ها با توجه به مزیت و کاربردی که دارند، نسبت به دیگر شیشه‌ها بالاتر است. شفافیت و ضخامت این شیشه‌ها در قیمت آن تاثیر داشته و هرچه ضخامت و شفافیت آن بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر می‌شود.

معرفی انواع شیشه نشکن

شیشه‌های نشکن از نظر ضخامت و اندازه، از نظر طیف رنگ و همچنین موارد استفاده با یکدیگر تفاوت دارند. انواع شیشه نشکن را می‌توان به این صورت تقسیم‌بندی کرد:

۱- شیشه نشکن سندبلاست

۲- شیشه رفلکس

۳- شیشه لمینت ساتینا

۴- شیشه نشکن مات

۵- شیشه لمینت سفید

۶- شیشه رنگی ساختمانی نشکن

مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button