آیا با انواع شیشه های رفلکس آشنا هستی؟ امروزه شیشه یکی از مصالح پر کاربرد در ساخت و سازها میباشد. هر چند این ماده در گذشته بیشتر جنبه تزئینی داشت، امّا با پیشرفت صنعت و تکنولوژی کارایی آنها نیز بیشتر شده است. شیشهها در انواع مختلفی تولید میشوند و کارایی هر یک از آنها با دیگری متفاوت است. هر چند که شیشهها در انواع گوناگونی ساخته میشوند، امّا همه آنها یک ویژگی مشترک دارند که میتوانند نور را از خود عبور میدهند. توجه داشته باشید که درصد عبور نور، در هر نوع شیشه با دیگری متمایز است.
فهرست مطالب
انواع شیشههای ساختمانی
با یک نگاه اجمالی در سطح شهر، میتوانیم به اهمیت کاربرد شیشهها پی ببریم. شیشهها در صنعتهای گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرند که رایجترین کاربرد آنها در ساختمان سازی است. انواع شیشههای ساختمانی عبارتند از: شیشه رفلکس، شیشه مشجر، شیشه مات شونده، شیشه برقی، شیشه فلوت، شیشه ضد حریق، شیشه مسلح، شیشه ضد گلوله، شیشه دوجداره، شیشه نشکن، شیشه سکوریت. در این مقاله قصد داریم به طور اختصاصی درباره شیشههای رفلکس بحث نماییم.
شیشه رفلکس چیست ؟
شیشه رفلکس به شیشهای گفته میشود که میتواند نور خورشید را تا ۳۷ درصد منعکس کند. میزان عبور نور خورشید از این شیشه بین ۶۱ تا ۶۳ درصد میباشد. تشخیص این نوع از شیشهها با انواع دیگر بسیار آسان است، زیرا این دسته از شیشهها مانند یک آینه عمل میکنند . عملکرد آینه مانند شیشههای رفلکس ناشی از انعکاس نور خورشید است. شیشههای رفلکس را میتوان به عنوان یکی از پرکاربردترین شیشههای ساختمانی در نظر گرفت. این نوع از شیشهها هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی ساختمانها استفاده میشوند.
شیشه رفلکس چگونه ساخته میشود؟
بطور کلی شیشه، زیر نظر متخصصان از ترکیب مواد اولیهای ساخته میشوند که عبارتند از:
- سیلیس مذاب
- کربنات
- آهک ( کلسیم خاکستر)
- سدیم
- فلدسپار و ...
تمامی مواد ذکر شده برای ساخت شیشههای شفاف به کار گرفته میشوند. امّا برای ساخت شیشههای رنگی به ترکیبات دیگری نیاز است که عبارتند از:
- اکسید مس
- اکسید کبالت
- و سایر اکسید ها
همچنین برای ساخت شیشههای رفلکس یک لایه نازک از فلزیات و آلیاژهای مختلف بر روی شیشههای معمولی کشیده میشود.
انواع شیشههای رفلکس
شیشههای رفلکس نیز به نوبه خود در انواع مختلفی تولید میشوند. هر کدام از آنها ویژگیهایی دارند که مناسب شرایطهای گوناگون است. در این بخش به شرح انواع شیشههای رفلکس میپردازیم.
- شیشه رفلکس دوجداره
- شیشه رفلکس لمینت
- شیشه رفلکس سکوریت
- شیشه رفلکس هوشمند
- شیشه رفلکس سوپر
- شیشه رفلکس ۱۰ مبل خم
شیشه رفلکس دوجداره
در ساخت این دسته از شیشهها دو نوع شیشه به کار میرود، از این رو ضخامت آنها نسبت به نمونههای معمولی بیشتر است. در نمای خارجی و نمای داخلی این نوع شیشه، به ترتیب از شیشه رفلکس و شیشه ساده ساخته میشود. همچنین باید توجه داشته باشید که در هنگام نصب، طرف آینهای شیشه به سمت داخل و طرف رنگی به سمت بیرون قرار گیرد.
شیشه رفلکس لمینت
این نوع از شیشهها از دو شیشه رفلکس رنگی و لایههای مایع سی جی پی و پی وی بی ساخته میشوند. شیشههای رفلکس لمینت در هنگام شکستن به دلیل مواد اولیه به کار رفته، ذرات آن خرد نشده و به همدیگر میچسبند. از این رو در مکانهایی که احتمال شکستگی وجود دارد، بهترین گزینه استفاده از شیشههایی رفلکس لمینت میباشد.
شیشه رفلکس سکوریت
برای اینکه شیشههای سکوریت ساخته شوند، باید بطور ناگهانی حرارت داده شده و سرد شوند. از این رو این شیشهها در برابر ضربه و حرارت بسیار مقاوم بوده و به راحتی شکسته نمیشوند. این شیشهها در اثر شکستن به قطعات ریز تبدیل میشوند. این قطعات لبهی چندان تیزی نداشته و صدمه و جراحت زیادی به اطراف وارد نمیکنند.
شیشه رفلکس سوپر
شیشه رفلکس سوپر به شیشههایی گفته میشود که درصد آینهای آنها زیاد است. به تبع این شیشههای رفلکس با این ویژگی به صورت سفارشی تولید میشوند. پس قیمت آنها نیز نسبت به انواع دیگر بیشتر میباشد. این دسته از شیشهها بیشتر در پروژههای علمی و پژوهشی کاربرد دارند.
شیشه رفلکس ۱۰ مبل خم
این دسته از شیشهها دارای طرحی ویژه هستند. بدین صورت که برای ساخت آنها باید ابتدا شیشه رفلکس را در ابعاد مشخصی برش داد. سپس شیشه برش داده شده را همراه قالب فلزی که دارای خم مشخصی است، داخل کوره قرار میدهند.
کاربرد شیشه رفلکس
هر کدام از انواع شیشههای رفلکس ذکر شده در بخش قبلی دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند که ویژگی منحصر به فرد آنها کارایی آنها را رقم میزند.
- به علت این که شیشههای رفلکس تنوع رنگی گستردهای دارند، اکثرا معماران از آنها برای نمای خارجی ساختمانها استفاده می کنند. از رنگهای موجود برای شیشههای رفلکس میتوان به آبی، سبز، خاکستری، برنزی، نقرهای، طلایی، دودی و مسی اشاره کرد.
- شیشههای رفلکس در اتاق بازجویی نیز استفاده میشود. با تعبیه این دسته از شیشههای رفلکس در اتاق متهمین، بازجوشوندگان نمیتوانند افراد پشت شیشه را ببیند، اما افراد مذکور میتوانند متهمین را مشاهده کنند.
- این نوع از شیشهها نور خورشید را منعکس میکنند. همچنین با بازتاب نور خورشید، از ورود گرما و اشعه فرابنفش به درون فضای داخلی جلوگیری میکنند.
- استفاده از آنها باعث می شود که در مصرف انرژی صرفهجویی کنیم. چرا که شیشههای رفلکس همانند یک عایق عمل میکنند و از هدر رفتن سرما و گرمای محیط پیشگیری مینمایند.
- به طور معمول نور فضای داخلی ساختمان نسبت به فضای بیرونی بیشتر است. در این حالت افراد بیرون از ساختمان نمیتوانند فضای داخلی ساختمان را ببینند و بدین طریق حریم خصوصی افراد حفظ میشود.
کلام آخر
فراموش نکنید که جهت سفارش شیشههای رفلکس باید یک تیم متخصص در محل پروژه حاضر شده و ابعاد را به درستی اندازهگیری کنند. پس از اندازه گیری دقیق باید شیشه، نوع ابزار و یراق آلات مشخص شود. از آن جهت که شیشههای رفلکس در انواع مختلفی تولید میشوند. همچنین در این مقاله سعی داشتیم با ذکر نکات مهم، شما را در انتخاب درست انواع شیشهی رفلکس یاری کنیم.