معرفی انواع شیشه دودی ساختمانی

انواع شیشه دودی

شیشه دودی (smoked glass) یک شیشه سودا آهکی رنگی است که در درجه اول برای محدود کردن یا کاهش انتقال نور و همچنین برای کاربردهای تزئینی یا حریم خصوصی استفاده می شود. به طور کلی شیشه دودی برای پنجره ها استفاده می شود، شیشه خاکستری می تواند برای جلوگیری از محو شدن اثاثیه، فرش، لباس، آثار هنری و غیره استفاده شود.

شیشه دودی ساختمانی یکی از بهترین عناصر در دکوراسیون شیشه ساختمانی است. شیشه جدا از جذابیت، زیبایی، مزایا و کاربرد زیادی نیز دارد. با این حال، انواع مختلفی از شیشه‌ها برای نشان دادن طبع هنرمندانه در دکوراسیون شما استفاده می‌شوند.

 
 

فهرست مطالب

تفاوت شیشه دودی با شیشه فلزی چیست؟

شیشه‌های دودی به دلیل خاکستری بودن دودی خوانده می‌شوند که رنگ آن‌ها تیره است. در صورت استفاده از شیشه‌های دودی فضای داخلی ساختمان‌ها قابل مشاهده نیست. به این نکته نیز توجه داشته باشید که در بازار دو نوع شیشه تیره رنگ موجود می‌باشد که عبارتند از : شیشه‌های برنزی و شیشه‌های‌‌ دودی.

در اکثر موارد افراد نمی‌توانند آن‌ها را از یکدیگر تمییز دهند، در حالی که شیشه‌های‌‌ دودی و برنزی متفاوت از یکدیگر هستند. رنگ شیشه‌های‌ دودی مایل به رنگ مشکی است اما رنگ شیشه‌های‌‌ برنزی مایل به رنگ قهوه‌ای تیره می‌باشد.

شیشه دودی چگونه ساخته می‌شود؟

اکسید کبالت (CoO) افزودنی است که برای تولید شیشه های خاکستری استفاده می شود، این ترکیب با مواد خام مخلوط می شود. شیشه شناور خاکستری با قابلیت انتقال نور کم و گرمای و تابش نور خورشید کم، مورد استفاده در مبلمان و دکوراسیون داخلی و خارجی و ساختمان می‌باشد

 
 

انواع شیشه دودی ساختمانی کدامند؟

شیشه‌های رنگی در انواع گوناگونی ساخته می‌شوند که شیشه‌ دودی grey glass یکی از آنها می‌باشد. شیشه‌های دودی نیز به نوبه خود در انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. انواع شیشه‌‌های دودی به شرح موارد زیر هستند:

۱) شیشه رفلکس دودی

شیشه‌های رفلکس با استفاده از آلیاژ و فلزاتی ساخته می‌شوند که در ویژگی‌های شیشه تغییر ایجاد می‌کنند. شیشه‌های‌‌ رفلکس دودی نور تابیده شده را به سمت منبع نور بازتاب می‌نمایند. از این رو فضای داخلی ساختمان در روز قابل رؤیت نخواهد بود.

همچنین به جهت بازتاب نور توسط شیشه‌های‌‌ رفلکس دودی، نور خورشید به صورت مستقیم وارد فضای داخلی ساختمان نشده و در پی آن دمای محیط داخلی افزایش نمی‌یابد. این دسته از شیشه‌ها به سبب داشتن چنین ویژگی‌‌هایی، در نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

۲) شیشه دودی سکوریت

شیشه‌های سکوریت برای استفاده در ابعاد های بزرگ مناسب هستند. از این شیشه‌ها می‌توانید در شرایط سخت نیز استفاده کنید، چرا که شیشه‌های دودی سکوریت در برابر فشار و ضربه مقاوم می‌باشند.  به علاوه در صورت وارد شدن هر گونه ضربه و فشار خرد نمی‌شوند و تنها ترک برمی‌دارند.

۳) شیشه دودی لمینت

از ویژگی‌های بارز شیشه‌های لمینت می‌توان به نشکن بودن آنها اشاره کرد که در این مورد با شیشه‌های‌‌ دودی سکوریت دارای ویژگی مشترکی هستند. شیشه‌های‌‌ دودی لمینت نیز به هنگام وارد آمدن ضربه ترک می‌خورند امّا به ذرات ریز تبدیل نمی‌شوند. علت مقاومت و نشکن بودن آنها، استفاده از دو یا چند شیشه و طلق PVB  می‌باشد.

۴) شیشه دودی استین گلاس

این شیشه‌ها از مجموعه فرآیند‌های سند بلاست، اسید کاری، حکاکی و رنگ آمیزی ساخته می‌شوند. معمولا این نوع از شیشه‌ها به عنوان شیشه درهای چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مراحل ساخت شیشه‌های دودی استین گلاس در چهار مرحله خلاصه می‌شود :

مرحله اول: به صورت متقارن اسید کاری روی شیشه انجام می‌‌گیرد.

مرحله دوم:  طبق الگوی در نظر گرفته شده شیشه سندبلاست می‌شود.

مرحله سوم: بر اساس طرحی که روی شیشه ایجاد شده است، شیشه تراشیده خواهد شد.

مرحله چهارم: شیشه‌هایی که تراشیده شده اند به تراشه‌هایی تبدیل شده‌ و در این مرحله رنگ آمیزی خواهند شد.

۵) شیشه دودی سندبلاست

این دسته از شیشه‌ها، شیشه‌هایی مات می‌باشند. برای ساخت شیشه‌های‌ دودی سندبلاست بایستی از ساینده‌های معدنی همچون شن و ماسه استفاده کرد. بدین صورت که ساینده‌‌های معدنی را با شتاب زیادی بر روی شیشه‌ها ریخته می‌شوند. هدف از این کار مات کردن شیشه‌ها می‌باشد .این نوع از شیشه‌ها بهترین گزینه برای حک کردن لگوها هستند.

۶) شیشه دودی دکوراتیو

برای ساخت شیشه‌های‌‌ دودی دکوراتیو فرآیندهایی از قبیل اسید کاری‌، سندبلاست و حکاکی روی شیشه‌ها صورت می‌گیرد. همچنین در پنجره‌هایی با پروفیل آلومینیومی و UPVC از این نوع شیشه‌ها استفاده می‌کنند.

ضخامت شیشه دودی بهتر است چقدر باشد؟

از آن جهت ضخامت شیشه مهم است که در هر پنجره شیار‌های‌‌ مخصوصی برای نصب شیشه‌ها وجود دارد. این شیارها دارای ابعادی هستند که در انواع پروفیل‌ها ابعاد آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال شیار موجود در پروفیل آلوود با شیار پروفیل آلومینیومی و پروفیل UPVC مغایرت دارد .پس برای مشخص کردن ضخامت شیشه مورد نظر ابتدا باید ظرفیت پنجره را به دست آوریم.

مزایای شیشه دودی ساختمانی

شیشه‌های‌ دودی دارای مزایایی هستند که سبب محبوبیت آن‌ها در بین عوام شده است.  استفاده از آن‌ در نمای ساختمان‌، باعث می‌شود که گیرایی و زیبایی ساختمان چند برابر شود. از لحاظ منعکس کردن نور خورشید نیز به خوبی عمل می‌کنند. در واقع با استفاده از شیشه‌های دودی به هنگام روز محیط داخلی ساختمان قابل مشاهده نخواهد بود.

  • افزایش حریم خصوصی به دلیل رنگ تیره تر
  • در صورت استفاده به عنوان پنجره، ممکن است دمای داخلی خنک تری را فراهم کند
  • ممکن است تابش خیره کننده را کاهش دهد
  • تیرگی کاهش یافته است

کاربردهای شیشه دودی

  • قفسه های شیشه ای یا رومیزی
  • پارتیشن ها
  • حمام (دوش)
  • درب و پنجره
  • ویترین و نمای بیرونی

معایب شیشه دودی چیست؟

شیشه‌های‌‌ دودی مانع ورود درصد قابل توجهی از نور خورشید می‌شوند. در مواردی برخی از افراد به نور خورشید احتیاج دارند، در چنین شرایطی استفاده از شیشه‌هایی دودی جایز نیست.

طبق توضیحات داده شده در بخش قبلی از مهم‌ترین ویژگی‌های شیشه‌های‌ دودی این است که در روز از سمت فضای بیرونی به داخل خانه دید نخواهیم داشت. این قضیه در شب خلاف این قائده است. به عبارت ساده‌تر در هنگام شب فضای داخلی خانه بطور کامل قابل مشاهده می‌باشد.

قیمت شیشه دودی ساختمانی چقدر است؟

درباره قیمت شیشه‌های‌‌ دودی ساختمانی نمی‌توان به قیمت واحدی اشاره کرد، چرا که عوامل مختلفی در تعیین قیمت آن دخیل هستند و تمامی این عوامل قابل تغییر می‌باشند. عواملی همچون ضخامت شیشه، جنس شیشه، متراژ و ابعاد محل نصب و در آخر نوع شیشه انتخابی در قیمت آن تأثیر دارند. از طرفی همه ما با نوسانات قیمت در بازار مشکل داریم. لطفا جهت راهنمایی، استعلام قیمت شیشه دودی ساختمانی و نحوه تصب آن از مشاوره رایگان متخصصین زیما بهره ببرید.

مهدی نجاری
مهدی نجاری
I'm Mahdi Najjari, an experienced SEO specialist with over 2 years in the industry. As a senior building glass and ecommerce specialist, I offer customized SEO strategies to help businesses succeed online. With a proven track record and a dedication to staying current with the latest trends, I have what it takes to take your business to the next level.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button